Оригінально оформлена закуска на святковому столі завжди буде мати успіх у гостей, навіть якщо вона не містить особливих інгредієнтів. Пропоную рецепт досить простий, але дуже ефектний – закуска «Весняні тюльпани».
Складові:
яйця, зварені круто (по 1 на гостя)
помідори – 1 штука на 1 гостя
вершковий сир (або хороший плавлений) – 200 г.
часник – 2-3 зубчики
майонез
зелена цибуля-перо
зелень для декору
Приготування:
1). Яйця зварити, остудити в холодній воді, акуратно очистити, зробити хрестоподібний надріз – не до кінця, і за допомогою чайної ложечки обережно витягти жовтки.
2). Їх розчавити виделкою, додати сир, роздавлений часник, майонез (можна використовувати суміш сметани і гірчиці), все добре перемішати. Якщо берете плавлений сирок – його треба натерти.
3). Готову начинку помістити в пакет із зрізаним куточком і наповнити кожне яйце.
4). Із зеленої цибулі зробити стебла, із зелені – листя, красиво розкласти тюльпани на тарілку.
Замість яєць можна взяти помідори, їх також розрізати хрестоподібним надрізом не до кінця. Вийняти серединку, і наповнити за таким самим принципом.
Смачного!