закуска "Весняні тюльпани"

Оригінально оформлена закуска на святковому столі завжди буде мати успіх у гостей, навіть якщо вона не містить особливих інгредієнтів. Пропоную рецепт досить простий, але дуже ефектний – закуска «Весняні тюльпани».

 закуска "Весняні тюльпани"

 

Складові:

яйця, зварені круто (по 1 на гостя)

помідори – 1 штука на 1 гостя

вершковий сир (або хороший плавлений) – 200 г.

часник – 2-3 зубчики

майонез

зелена цибуля-перо

зелень для декору

 

Приготування:

1). Яйця зварити, остудити в холодній воді, акуратно очистити, зробити хрестоподібний надріз – не до кінця, і за допомогою чайної ложечки обережно витягти жовтки.

2). Їх розчавити виделкою, додати сир, роздавлений часник, майонез (можна використовувати суміш сметани і гірчиці), все добре перемішати. Якщо берете плавлений сирок – його треба натерти.

3). Готову начинку помістити в пакет із зрізаним куточком і наповнити кожне яйце.

4). Із зеленої цибулі зробити стебла, із зелені – листя, красиво розкласти тюльпани на тарілку.

Замість яєць можна взяти помідори, їх також розрізати хрестоподібним надрізом не до кінця. Вийняти серединку, і наповнити за таким самим принципом.

Смачного!