Заливний пиріг з капустою
Заливний пиріг з капустою
Заливний пиріг з капустою
5 (100%) 2 голосів

Складові:

  • Кефір, майонез або сметана (15%) — 300 мл.
  • Вершковий маргарин – 70 г.
  • Олія – 50 г.
  • Цукор коричневий, але можна і білий – 15 г.
  • Сода харчова — 10 г.
  • Яйця -3 шт.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Ріпчаста цибулина – 1 шт.
  • Кмин цільний – 1 ч. л.
  • Капуста (краще рання) – 600 грам
  • Кислота лимонна або сік половинки лимона
  • Чорний перець

 

Приготування:

1) Цибулю дрібно покришити, на олії обсмажити до рум’яного кольору, тонко подрібнити капусту, викласти в сковорідку до цибулі, смажити все разом, додати сіль, кмин, перець за смаком.

2) Три яйця вбити в глибоку чашу, додати сіль, чорний перець, трохи цукру, вбити віночком або міксером. На пару або в мікрохвильовій печі розтопити маргарин, дати охолонути, обережно частинами вмішати яйця.

3) Влити до суміші кефір, швидко змішати. Додати пів чайної ложки лимонної кислоти і соди. Борошно вводити неспішно, щоб отримати необхідне по консистенції тісто.

4) Форму, приготовлену для випікання, слід взяти з високими (для зручності) бортиками, промазати олією, влити першу частину рідкого тіста — щоб розтеклося тонким шаром, на нього викласти начинку.

5) Залити пиріг рештою тістом, так, щоб начинку покрило. Випікати при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.

Смачного!