Складові:
- Кефір, майонез або сметана (15%) — 300 мл.
- Вершковий маргарин – 70 г.
- Олія – 50 г.
- Цукор коричневий, але можна і білий – 15 г.
- Сода харчова — 10 г.
- Яйця -3 шт.
- Борошно – 1,5 склянки
- Ріпчаста цибулина – 1 шт.
- Кмин цільний – 1 ч. л.
- Капуста (краще рання) – 600 грам
- Кислота лимонна або сік половинки лимона
- Чорний перець
Приготування:
1) Цибулю дрібно покришити, на олії обсмажити до рум’яного кольору, тонко подрібнити капусту, викласти в сковорідку до цибулі, смажити все разом, додати сіль, кмин, перець за смаком.
2) Три яйця вбити в глибоку чашу, додати сіль, чорний перець, трохи цукру, вбити віночком або міксером. На пару або в мікрохвильовій печі розтопити маргарин, дати охолонути, обережно частинами вмішати яйця.
3) Влити до суміші кефір, швидко змішати. Додати пів чайної ложки лимонної кислоти і соди. Борошно вводити неспішно, щоб отримати необхідне по консистенції тісто.
4) Форму, приготовлену для випікання, слід взяти з високими (для зручності) бортиками, промазати олією, влити першу частину рідкого тіста — щоб розтеклося тонким шаром, на нього викласти начинку.
5) Залити пиріг рештою тістом, так, щоб начинку покрило. Випікати при температурі 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
Смачного!