Складові:
- 150 г. борошна
- 200 мл. молока
- 1 яйце
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/6 ч.л. соди (на кінчику ножа)
- 3 ст. л. олії
- 30 г. цукру
- щіпка солі
Приготування:
1). Змішаємо муку, цукор, розпушувач, соду та сіль. Яйце збити віночком, щоб вийшла піна. Додати молоко. Перемішати.
2). В молочно-яєчну суміш всипати всі сухі інгредієнти та акуратно перемішати. Також до тіста влити олію та перемішати. Викладати столовою ложкою на суху, добре розігріту) сковорідку.
3). Пекти з одного боку до утворення бульбашок. Перевернути, пекти ще трохи менше хвилини. Викласти панкейки на тарілку, зверху по полити бажанням варенням/згущеним молоком.