Домашнє згущене молоко
Домашнє згущене молоко
Домашнє згущене молоко
5 (100%) 6 голосів

Складові

  • Цукрова пудра (купівельна) – 500 г.
  • Молоко (свіже, що не тривалого зберігання) – 375 мл.
  • Масло вершкове – 40 г.

Приготування

1 В каструльку з високими стінками (молоко при кипінні піднімається і може втекти), вилити молоко, додати масло і просіяти цукрову пудру.

 

2Поставити на слабкий вогонь і помішувати, поки масло і пудра не розчиняться. Після чого поставити на середній вогонь і довести до кипіння, як тільки закипить, постійно помішуючи варити протягом 10 хвилин.

 

3

Вилити в баночку, і дати охолонути, а ще краще залишити на ніч у холодильнику. Згущене може здатися рідкуватим, але при охолодженні воно загусне.

 

Поради: краще купити цукрову пудру, так як вона містить крохмаль, який сприяє загусанню.