Складові:
молоко – 250 г.
борошно
яйце – 1 шт.
цукор – 100 г.
ванільний цукор – 1 п.
дріжджі – 25 г.
маргарин – 30 г.
картопля – 1 невелика
Для глазурі:
Цукор – 1 стакан
Желатин – 1 ч. л.
Вода – 6 ст. л.
Сік лимону
Приготування:
1) Варимо картоплину.
2) Дріжджі перемішуємо з 2 ст. л. цукру та відставляємо нехай “зарухаються” (до утворення бульбашок) на 15-20 хв.
3) Розігріваємо молоко, до нього додаємо цукор, ванільний цукор, дріжджі, розтоплений маргарин. Все перемішуємо міксером. Яйце та натерту картоплину збиваємо блендером, та виливаємо до маси.
4). Додаємо борошно та замішуємо тісто.
5). Відставляємо тісто нехай підійде (збільшиться в розмірі вдвічі)
6). Розкачуємо тісто, стаканом вирізаємо круги, і меншою формою робимо дирочки ( я використовувала звичайну бутилку)
7). Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді. Олії даємо так, щоб наші пончики плавали.
8). Готуємо глазур. Желатин висипаємо в невелику ємкість та заливаємо 2 ст. л. води, залишаємо до набухання. В каструльку висипаємо цукор і заливаємо 4 ст. л. води, і ставимо на невеликий вогонь.
9). Доводимо до кипіння, та варимо поки цукор не розійдеться. Забираємо з вогню, добавляємо набухлий желатин, і добре розмішуємо.
10). Далі беремо міксер, і збиваємо на максимальній швидкості поки маса не побіліє.В кінці добавляємо пару капель лимону (або апельсину, або харчового барвника, якщо потрібно кольорову глазур)
11). Обмакуємо наші пончики в глазурі та посипаємо кольоровою цукровою посипкою.
Смачного!