американські пончики Донатс

Складові:
молоко – 250 г.
борошно
яйце – 1 шт.
цукор – 100 г.
ванільний цукор – 1 п.
дріжджі – 25 г.
маргарин – 30 г.
картопля – 1 невелика

Для глазурі:
Цукор – 1 стакан
Желатин – 1 ч. л.
Вода – 6 ст. л.
Сік лимону

Приготування:
1) Варимо картоплину.
2) Дріжджі перемішуємо з 2 ст. л. цукру та відставляємо нехай “зарухаються” (до утворення бульбашок) на 15-20 хв.
3) Розігріваємо молоко, до нього додаємо яйце, цукор, ванільний цукор, натерту картоплину, дріжджі, розтоплений маргарин. Все перемішуємо міксером.
4). Додаємо борошно та замішуємо тісто.
5). Відставляємо тісто нехай підійде (збільшиться в розмірі вдвічі)
6). Розкачуємо тісто, стаканом вирізаємо круги, і меншою формою робимо дирочки ( я використовувала звичайну бутилку)
7). Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді. Олії даємо так, щоб наші пончики плавали.

8). Готуємо глазур. Желатин висипаємо в невелику ємкість та заливаємо 2 ст. л. води, залишаємо до набухання.В каструльку висипаємо цукор і заливаємо 4 ст. л. води, і ставимо на невеликий вогонь.
9). Доводимо до кипіння, та виримо поки цукор не розійдеться.Забираємо з вогню, добавляємо набухлий желатин, і добре розмішуємо.
10). Далі беремо міксер, і збиваємо на максимальній швидкості поки маса не побіліє.В кінці добавляємо пару капель лимону (або апельсину, або харчового барвника, якщо потрібно кольорову глазур)
11). Обмакуємо наші пончики в глазурі та посипаємо кольоровою цукровою посипкою.

Смачного!

TandiCook telegram