Банановий сорбет
Банановий сорбет
Банановий сорбет
5 (100%) 13 голосів

Cорбет – це заморожений десерт з фруктового пюре. Ласощі дуже смачні і особливо приємні в спекотну пору року. А вже про користь такого десерту і говорити не доводиться! Готувати його можна з різних фруктів і ягід. Із задоволенням пропоную вам банановий сорбет з лимонами і мандаринами!

Складові

  • банани 1кг
  • лимони 400г
  • мандарини 200г
  • сік 1ст.
  • цукор 150г

 

Приготування

1Цедру лимонів натерти на тертці, висушити. До речі висушена цедра надає чудовий цитрусовий аромат випічці. Мандарини очистити від шкірки, яку не варто викидати: висушені мандаринові скоринки згодяться для приготування зігріваючих зимових напоїв – глінтвейну і грогу.

 

2Мандарини і лимони очистити від кісточок і плівок. Подрібнити в комбайні. Банани очистити від шкірки, подрібнити в комбайні до однорідної маси.

 

 

3З’єднати бананову і лимонно-мандаринову маси. Влити сік, перемішати. Всипати цукор, перемішати. Вилити фруктову масу у форму, поставити в морозилку на кілька годин до заморожування. Подавати холодною.

 

Для приготування бананового сорбету найкраще підійдуть виноградний або яблучний соки.