Десерти з фруктів: 8 найсмачніших рецептів

Десерти із фруктів — це не тільки солодкі страви, які залишають найприємніші враження, а ще корисні і здатні здивувати рецепти. І хоча десерт — невелика за розміром слово, але воно може стати дуже великим за значенням, якщо до його приготування підійти серйозно. Фруктові десерти мають зовсім різне призначення. Вони цілком можуть стати чудовим завершенням святкового столу, легким і смачним блюдом для сніданку, а ще змусити примхливого малюка є із задоволенням корисні продукти.

 

Банановий десерт

Цією стравою можна здивувати гостей, тому що непросто здогадатися, що всередині клярі. Банани, обсмажені в ньому стають схожі на найніжніший крем. Перевага цієї страви в тому, що воно не вимагає ні багато часу, ні особливих зусиль, але результат завжди на рідкість відмінний.

Складові:

1 банан

150 мл. молока

3 ст. ложки борошна

спеції: кардамон, кориця, куркума

олія для фритюру

цукровий пісок

Приготування:

1). З молока і борошна замішується рідке тісто. Банан чиститься і нарізається кружечками і кладеться в тісто. Масло розігрівають в глибокій ємності, щоб шматочки бананів могли повністю зануритися у фритюр.

2). Банани виделкою дістають з тіста і кладуть в киплячу олію. Як тільки з’явиться золотава скоринка, смажені банани можна виймати. Потім їм дають повністю охолонути і посипають цукровою пудрою і меленими спеціями.

 

Ананас з фісташками

У цього оригінального блюда всього два основних компоненти. Воно дуже просте в приготуванні, але в результаті виходить вишуканий фруктовий десерт, який вартий уваги.

Складові:

1 ананас

2 ст. ложки подрібнених фісташок

1 ст. ложка цукрової пудри

30 гр. ваніліну

оливкова олія

Приготування:

1). Ананас чистять, розрізають на частини, видаляють тверду серцевину, потім м’якоть нарізати дрібними кубиками. Шматочки ананаси підсмажують на маслі, і поки вони гарячі, їх відразу ж обвалюють у суміші ваніліну і цукрової пудри.

2). В результаті повинен вийти карамелізований ананас, який укладають у спеціальні вазочки і посипають подрібненими фісташками. На стіл цей десерт може бути поданий і в холодному, і в теплому вигляді.

 

Кавуновий десерт з кокосовою стружкою

Цю страву можна подавати замість традиційного морозива. Воно добре підійде як закуска до шампанського або білого вина. Крім цікавого зовнішнього вигляду, цей десерт із кавуна має і незвичайний смак.

Складові:

2,5 кг. кавуна

100 гр. кокосової стружки

100 гр. полуничного джему

Приготування:

1). Кавун миють і нарізають на часточки, кожну часточку потім ріжуть вертикально, щоб вийшли стійкі пірамідки. Полуничний джем підігрівають будь-яким зручним способом: у мікрохвильовці або в ємності на вогні.

2). Джемом змащують кавунові шматочки і умочують в насипану в блюдо кокосову стружку. Потім їх ставлять на деко і поміщають в морозильну камеру на 10-12 годин. Дістають з холодильника безпосередньо перед подачею на стіл.

 

Десерт з грушами і шоколадом

Незрівнянне за смаком страва, який може стати шикарним заключним акордом святкового застілля. Для того, щоб цей десерт із груш вдався, треба уважно поставитися до їх вибору. Вони повинні бути твердими і досить об’ємними, щоб була можливість у них покласти шоколадну начинку.

Складові:

4 груші

150 гр. чорного шоколаду

200 гр. цукрового піску

50 гр. вершкового масла

1 ч. ложка ваніліну

1 ч. ложка розчинної кави

свіжа м’ята

Приготування:

1). Груші для десерту миють, розрізають на дві рівні частини і видаляють насіннєві коробочки. У каструлю наливають стакан води, додають ванілін і цукор. Сироп доводять до кипіння і варять близько 10 хвилин, потім в нього опускають груші, проварюють їх протягом 5 хвилин.

2). Потім груші викладають на сито, щоб стекли надлишки сиропу. Після цього їх викладають на блюдо. Чорний шоколад ламають на шматочки, перемішують з двома ложками гарячої води, вершковим маслом і розчинною кавою. Все це ставлять на водяну баню і доводять шоколад до повного розчинення.

3). Суміш перемішують і їй наповнюють половинки груш. Свіжа м’ята найкраще підійде до цього фруктового десерту для прикраси. До столу прийнято подавати страву в теплому вигляді.

 

 Десерт із фруктами, йогуртом і медом

Ця страва може стати прекрасним легким сніданком. Воно містить масу корисних інгредієнтів і дозволить скористатися будь-якими фруктами, які є в будинку.

Складові:

200 гр. натурального йогурту

1-2 ч. ложки меду

2 ч. ложки лимонної цедри

свіжі фрукти: виноград, банан, персик, полуниця

Приготування:

У йогурт додають мед і цедру лимона. Все перемішують. Фрукти миють і нарізають однаковими кубиками. Фрукти вигладивают в спеціальний посуд і поливають йогуртом. Можна окремо подати фрукти і невеликі вилочки, щоб мочати їх в йогурт.

 

Різдвяний пряний десерт

Подібні пряні десертні страви готують в Англії перед Різдвом. За своїм складом воно дуже схоже на святковий англійський пудинг, але у десерту більш тонкий смак і він не такий складний у приготуванні. У рецепті використовується вино «Марсала», якщо його немає в наявності, то його можна замінити білим солодким десертним вином.

Складові:

175 гр. кураги

175 гр. чорносливу

175 гр. крупного родзинок

175 гр. сушених фіг

25 гр. зацукрованою цедри лимона

1 невелике яблуко

1/2 лимона — сік і цедра

1/2 апельсина — сік і цедра

570 гр. вина «Марсала» або білого солодкого десертного вина

1/4 ч. ложки мелених спецій: кориці, гвоздики, мускатного горіха

5 гр. очищеного мигдалю

Для крему:

75 гр. вина

150 гр.жірних вершків

1 десертна ложка цукру

мелений мускатний горіх

Приготування:

1). Всі сухофрукти нарізаються на 4 частини. Яблуко миють і ріжуть невеликими шматочками. Всі компоненти десерту, крім мигдалю, викладають у миску і заливають вином. Ємність накривають серветкою і залишають на ніч. Фрукти повинні настоюватися в прохолодному місці.

2). На наступний день всі слід перекласти в глибоку сковороду або сотейник і довести до кипіння. Потім сотейник ставлять у розігріту до 150 градусів духовку на 3 години. Мигдаль тим часом ріжуть на пластики і підсмажують до золотистого кольору.

3). Крем готують наступним чином: вино наливають у миску і додають цукор, чекають 5-10 хвилин до повного розчинення цукру, потім додають вершки і збивають до густоти. Фрукти перемішують з мигдалем і розкладають по келихах, на них викладають крем, посипають зверху меленим мускатним горіхом.

 

 

Яблука, запечені з сиром

Дуже корисний варіант десертів — з фруктами і ворогом. Діти часто не люблять його в чистому вигляді, а ось у поєднанні з добре знайомими фруктами їдять сир із задоволенням. Блюдо в приготуванні нехитре годиться для щоденного сімейного меню.

Складові:

6-8 яблук

100 гр. сиру

1 ст. ложка цукрового піску

1 жовток

2-3 гр. ваніліну

Приготування:

1). Яблука миють, ножем акуратно видаляють насінну коробочку так, щоб не проткнути стінки або дінці яблука, інакше начинка почне витікати і пригорати. Для начинки добре збивають жовток з цукровим піском і ваніліном, додають сир. Все ретельно вимішують і начиняють яблука.

2). Потім їх ставлять в гарячу духовку на 10 хвилин або в готують у мікрохвильовці близько 5-6 хвилин. Перед тим, як подати на стіл, посипають цукровою пудрою, або поливають джемом.

 

Десерт із фруктів з маскарпоне

Італійський вершковий сир — маскарпоне дуже популярний у кулінарів. З нього готують всіма улюблений десерт тірамісу, а ще сир може стати прекрасною основою для найніжніших кремів, які відмінно поєднуються з будь-якими фруктами. Таке солодке і ніжне блюдо припаде до смаку і дорослим і дітям.

Складові:

будь-які ягоди або фрукти

2 яйця

4 ст. ложки цукрової пудри

250 гр. сиру «Маскарпоне»

100 гр. вершків

30 гр. бісквітного печива

ванілін

Приготування:

1). Фрукти або ягоди миють і нарізають кубиками або часточками і засипають 2 ст.ложками цукрової пудри і додають ванілін на кінчику ножа. Якщо десерт готується для дорослих, то можна додати 1 ст. ложку білого вина.

2). Яєчні жовтки відокремлюють від білків. Жовтки збивають міксером з 2 ст. ложками цукрової пудри Збиті жовтки поступово додають до сиру і збивають до густої і однорідної маси. Білки збивають окремо в міцну піну. Вершки також збити, але враховують той момент, що не можна використовувати для їх збивання високу швидкість, тому що є ризик отримати масло.

3). Збиті вершки і білкову масу обережно додають до крему і все перемішують. Крем розкладають у вазочки шарами, чергуючи з нарізаними фруктами. Бісквітне печиво треба подрібнити і все посипати крихтою зверху.

 

Святковий десерт у апельсинових кошиках

Гарне оформлення цього фруктового десерту робить його бажаним стравою на святковому столі. Його можна готувати буквально круглий рік, тому що фрукти для рецепта доступні і взимку і влітку.

Складові:

8 апельсинів

2 яблука

2 банани

1 лимон

1/2 банки консервованих ананасів

5 ст. ложок цукрової пудри

8 ст. ложок сметани

Приготування:

1). Апельсини миють і витирають рушником. Потім їх розрізають навпіл і чайною ложкою акуратно вибирають м’якоть. У результаті виходять чашечки з апельсинової шкірки. Гострим ножем у них вирізують на краях зубчики.

2). Попередньо видаливши кісточки і плівку, апельсинову м’якоть дрібно ріжуть.Банани чистять і ріжуть тонкими кільцями. Яблука також очищають від шкірки і видаляють насіння, після чого їх ріжуть соломкою. До цих фруктам додають нарізані консервовані ананаси. Суміш поливають лимонним соком і додають 2 столові ложки цукрової пудри. Все перемішують і наповнюють сумішшю апельсинові кошички. Потім їх ставлять в холодильник для того, щоб всі фрукти обмінялися смаками і соком.

3). Перед тим, як подати на стіл, подібно роду страви прикрашають збитими вершками. Можна взяти готовий варіант, а можна їх приготувати самостійно. Для цього вершки збивають міксером, в процесі додають цукрову пудру.

 

Смачного!

 

джерело