Складові:
- Сир зернистий (не менше 9%) – 500 г.
- Молоко (чим жирніше, тим краще) – 500 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Сода – пів чайної ложечки
- Яйця – 1 шт.
- Сіль за смаком
Приготування:
1). Візьміть каструльку, вилийте туди молоко. Додайте сир і перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою. Доведіть все до кипіння і потримайте на вогні 10-15 хвилинок. Вогонь зробіть мінімальним, тоді сир не буде приставати до каструльки.
2). Тепер візьміть сито, бажано дуже дрібне і процідіть молочну масу. Якщо дрібного сита немає, тоді покладіть кілька шарів марлі на нього.
3). Почекайте поки стече сироватка. А поки розтопіть вершкове масло в каструлі, вибийте в нього яйце, додайте соду. Коли масло вже «розійшлося» з содою і яйцем, тоді можна додавати варений сир.
4). Знову зробіть невеликий вогонь і постійно помішуйте масу.
5). Якщо Ви помітите, що маса пристає до каструлі, то додайте трохи сироватки. Коли Ваш сирок стане ніжно-жовтого кольору, то можете знімати з плити.
6). Підготуйте форму, можете застелити її марлею і залийте туди масу. Відправляємо її стояти в холодильник на кілька годин, щоб сир застиг.
7). Ось і готовий наш домашній твердий сир! Він підійде на бутерброд. Виходить не дуже солоним, але Ви можете контролювати його солоність самі. Набагато краще магазинного!
Смачного!