Складові
- Цукрова пудра (купівельна) – 500 г.
- Молоко (свіже, що не тривалого зберігання) – 375 мл.
- Масло вершкове – 40 г.
Приготування
1 В каструльку з високими стінками (молоко при кипінні піднімається і може втекти), вилити молоко, додати масло і просіяти цукрову пудру.
2Поставити на слабкий вогонь і помішувати, поки масло і пудра не розчиняться. Після чого поставити на середній вогонь і довести до кипіння, як тільки закипить, постійно помішуючи варити протягом 10 хвилин.
3
Вилити в баночку, і дати охолонути, а ще краще залишити на ніч у холодильнику. Згущене може здатися рідкуватим, але при охолодженні воно загусне.
Поради: краще купити цукрову пудру, так як вона містить крохмаль, який сприяє загусанню.