Дорадо

Дорадо, по-іншому корифена, морська делікатесна риба, високо цінується прихильниками здорового способу життя та дієтичного харчування. Ця риба отримала велику популярність завдяки щільному і ніжному біло-рожевому м’яса, котрий володіє вишуканим смаком і тонким ароматом, з малою кількістю кісток. Дорадо мешкає в Середземному морі і в східній частині Атлантичного океану. Так само, з давніх часів освоєно її штучне вирощування. Щоб дорадо отримала ніжне м’ясо і відмінний смак, їй необхідна чистісінька вода і особлива підгодівля. Цю рибу розводять в солоній воді в басейнах із спеціальним світлом, що імітує певну пору року. Такими унікальними умовами вирощування і обумовлена ​​ціна за 1 кг риби Дорадо.

Вибираючи де купити заморожену рибу, необхідно звернути не тільки на те скільки коштує продукт, але і на надійність постачальників. Риба повинна бути виловлена ​​та відразу піддана шоковому заморожуванні. Цей спосіб дозволяє зберегти мороженої риби корисні властивості, структуру м’яса і оригінальний смак https://iceman.kiev.ua/gilt-head-sea-bream-dorada-300-400-gr-chilled

М’ясо Дорадо – дієтичне, нежирне, при цьому багате білком. Дорадо в великій кількості містить необхідні людському організму мінерали, вітаміни і мікроелементи.

Регулярне вживання риби Дорадо:

  • оптимізує діяльність щитовидної залози,
  • відновлює роботу серцево-судинної і нервової системи,
  • перешкоджає розвитку онкологічних захворювань,
  • знижує ймовірність інфарктів і інсультів,
  • допомагає запобіганню цукрового діабету і атеросклерозу,
  • знижує рівень холестерину,
  • стимулює жировий обмін.

Популярність даний вид риби завоював завдяки винятковим гастрономічним якостям. Це смачне, ніжне, соковите м’ясо, що містить величезну кількість корисних для людини речовин.

До речі, деякі речовини, що містяться в м’ясі, людський організм не продукує, але в них він потребує. Так, наприклад, жирні омега-3 кислоти. Завдяки достатній кількості цих сполук в організмі нормалізується робота серцево-судинної системи. Крім того, підвищується мозкова діяльність і поліпшується пам’ять. М’ясо корисно для суглобів, а завдяки жирним кислотам, шкірний покрив людини омолоджується.

Лікарі-дієтологи рекомендують вживати цей продукт 2-3 рази в тиждень. Це сприяє підвищенню тонусу, підняття здатності протистояти вірусним захворюванням, в цілому поліпшує самопочуття. Але головне – зайву вагу людині не загрожує. А всі необхідні елементи і речовини будуть завжди знаходитися в межах норми. Шкоди даний продукт нанести не може. Вікові обмеження відсутні, шкідливі реакції теж.

Єдиний виняток – особиста непереносимість морепродуктів, що зустрічається вкрай рідко. Будь-яка інша алергія не несе в собі ніяких протипоказань. Дорадо не шкодить дітям, вагітним і жінкам в період лактації. Головне – видалити з м’яса дрібні кістки, які зустрічаються. Це легко зробити, якщо приготувати дорадо в духовці. Вони відходять самі, і досить їх просто вийняти.

TandiCook telegram