Складові:
свинна нога
свинні шкіри
куряча четвертинка та стегна
свинні кості
сіль – 1 ст. л.
морква – 2 шт.
цибуля – 1 шт.
часник – 1 головка
Приготування:
1). Великі шматки розрізаємо на менші. Для того, об все компактно вмістилось в каструльці.
2). Далі наше м’ясо складаємо в каструлю, та заливаємо холодною водою. На низ кладемо свині шкіри.
3). На повільному вогні доводимо до кипіння.
4). Все зливаємо в умивальник для того об промити. І заново складаємо в каструлю.
5). Зверху кладемо одну неочищену (але помиту) цибулю та дві моркви.
6). Коли холодець почне кипіти додаємо 1 ст. л. солі.
7). Холодець повинен варитись на малому вогні не менш як 5 годин. Якщо починає сильно кипіти можна виключити газ та залишити нехай трішки остигне, а далі знов включити. Весь час потрібно збирати жир та піну, які будуть підходити. Якщо погано збирати, то холодець не буде прозорим. Холодець має викіпити на 2-3 см. від верху каструлі.
8). З каструлі виймаємо м’ясо та відставляємо нехай остигне.
9). Почищений часник перетискаємо через часникодавку.
10). Каструлю з бульйоном ставимо на вогонь, додаємо часник та доводимо до кипіння.
11). Через марлю проціджуємо наш бульйон.
12). Коли м’ясо остигне, відділяємо його від костей.
13). М’ясо вкладаємо в тарілку. За бажанням прикрашаєм зверху.
14). Ставимо в холодильник не менш як на 5 годин. А краще залишити на ніч.
Все. Холодець готовий!
Смачного Вам!