Усі ми любимо страви з картоплі. Смажена, варена чи запечена – у будь-якому вигляді картопля смачна, а головне – приготувати її дуже легко. Я зібрала для Вас цікаві та корисні поради, які допоможуть Вам у приготуванні картоплі.
Картоплю для салату потрібно варити у воді з додаванням невеликої кількості оцту – тоді вона не потемніє.
Молоду картоплю легше буде чистити, якщо покласти її ненадовго у гарячу воду, а потім у холодну.
Картопляне пюре буде смачним і легким, якщо до нього додати збитий білок.
Якщо картоплю, яка варитиметься у мундирах, наколоти виделкою у кількох місцях, вона не розтріскається. Також можна її варити у сильно підсоленій воді – на смак це практично не вплине, а картоплини залишаться цілими.
Щоб картопля зварилася швидше, треба додати у воду шматочок вершкового масла.
Щоб смажена картопля була хрусткою, треба солити її наприкінці смаження і не закривати кришкою.
Проведіть ножем по картоплі перед варінням, щоб потім швидко почистити її. Вимийте картоплю і проведіть по ній ножем по колу. Коли картопля звариться й охолоне, зніміть шкірку. Вийде набагато швидше, ніж чистити ножем до варіння.
Перетворіть воду, що залишилася після варіння картоплі, в підливку. Змішайте бульйон, трохи води, що залишилася після варіння картоплі, сіль і перець. Додайте пів ложки кукурудзяного крохмалю, щоб зробити підливу густішою.
Якщо ви пересолили суп, покладіть в нього очищену картоплю. Він вбере зайву сіль.
Щоб отримати смачні і соковиті котлети, додайте у фарш, крім цибулі і замоченого в молоці хліба, трохи тертої картоплі. Результат вас порадує!
Картопляне пюре буде ідеальним, якщо замість холодного молока добавити кип’ячене.
Щоб
картопля фрі була хрусткою, після нарізки виложіть її на сухий рушник, і далі
поставте в мікрохвильову піч на декілька хвилин. Після цього її можна смажити.
Збережіть пересолену страву. Інколи трапляється так, що замість того, щоб
трішки посипати страву сіллю, ми перевертаємо туди цілий контейнер. Це можна
легко вирішити, використавши нехитрі трюки. Візьміть жменю пшениці і покладіть
її у шматок марлі і киньте це каструлю. Пшениця вбере зайву сіль. Ви також
можете використати очищену картоплю з цією метою.
Коли ви варите картоплю в мундирі , шкірка іноді лопається . Щоб цього не відбувалося додайте у воду кілька крапель оцту.,