Інгредієнти:
Для тіста:
• 2 склянки кефіру
• 0,5 ч. л. соди
• 0,5 ч. л. солі
• 0,5 ч. л. цукру
• борошно до отримання густоти тіста, як для оладок
Для начинки:
• фарш м’ясний
• цибуля
• часник
• сіль перець
• по-бажанню можна додати зелену цибулю та зелень
Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. С), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста була, як у домашньої сметани.
На сковороді розігріти олію, налити шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто – фарш, на фарш – ще трохи тіста. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім – з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.