Складові:
Дріжджі 50 г.
Молоко 500 г.
Масло 50 г.
Яйця 2 шт.
Ванільний цукор 1 пакет
Цукор 200 г.
Для начинки:
мак 200 г.
цукор 100 г.
вода
Приготування:
1). Готуємо дріжджове тісто. Розмішуємо дріжджі з цукром (2 ст. ложки), відставляємо в тепле місце на 10-15 хвилин (поки дріжджі не почнуть діяти).
2). Нагріваємо молоко до кімнатної температури, добавляємо яйця, цукор, розтоплене масло, ванільний цукор, дріжджі. Поступово добавляємо муки, постійно вимішуючи тісто. Замісивши тісто, відставляємо його в тепле місце і даємо вирости.
3). Коли тісто збільшиться в три рази, акуратно його “впихаємо”, і даємо знов вирости. Коли тісто підійде третій раз, можна приступати до вироблення рулету.
4). Для начинки мак потрібно відварити (15 хвилин), далі відцідити і перетерти з цукром.
5). Готову начинку викладаємо на розкатане тісто, закручуємо акуратно рулет. Готовий рулет змащуємо яйцем, посипаємо маком та кунжутом.