Шоколадний рулет
Шоколадний рулет
5 (100%) 1 голосів

Шоколадний бісквітний рулет. Смачно, швидко і Просто. 7 хвилин готується тісто, 7 хвилин воно печеться, а поки печеться, готуємо крем. І ще 10 хвилин воно остигає, звертаємо-розгортаємо, промащуємо кремом.

Складові:

Яйця – 3 шт.
Цукор -100 гр.
Мед – 2 ст. л.
Борошно – 2ст. л.
Какао порошок – 2 ст. л. (30г.)
Розпушувач – 1ч. л.

Для начинки:

Ягоди – 150 г.
Цукор – 50 г.
Крохмаль -1/2 ст. л.

Для крему:

Сметана – 150 г.
Варене згущене молоко – 100 г.

Приготування:

1). До 100 грам борошна додаємо 2 ст. л. какао порошку, 1 ч. л. розпушувача і перемішуємо. У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 100 гр. цукру, 2 ст. л. меду. Збиваємо міксером 4-5 хвилин до збільшення маси в обсязі. Додаємо просіяне борошно з какао в 2-3 прийоми і замішуємо тісто.

2). Стандартне деко від духовки застеляєм папером для випічки, у мене багаторазового використання для випікання без олії, тому я її не змащую. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 7-12 хвилин, все залежить від вашої духовки, готовність можна перевірить дерев’яною шпажкою. Але головне не пересушити. Відразу гарячий бісквіт кладемо на сухий рушник, знімаємо папір для випічки і загортаємо рулет. Дамо охолонути. За час поки випікається і остигає корж приготуємо начинку.

3). Кладемо в сотейник 100 грам ягід, у мене заморожені вишні, 50 грам цукру, ½ ст. л. крохмалю. Перемішуємо, дамо постояти щоб ягоди дали сік.

4). Ставимо на вогонь і варимо до загустіння, знімаємо з вогню. Дамо охолонути. У миску кладемо 150 гр сметани жирністю не менше 20%, додаємо варене згущене молоко 100 грам і збиваємо міксером до однорідності.

5). Крем готовий. Розгортаємо корж, рушник прибираємо, змащуємо кремом, зверху кладемо ягоди вишні і загортаємо рулет. Дамо рулету просочитися, я прибираю в холодильник, щоб зміцнів крем.

TandiCook telegram