Складові
- Печериці – 500 г
- Оцет (столовий, 9%) – 60 мл
- Олія – 120 мл
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний (горошком) – 10 шт
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
Приготування
- Печериці помити, великі печериці розрізати на 4 частини, середні наполовину, дрібні можна залишити цілими.
- У каструльці, де будете варити гриби, приготувати маринад – змішати оцет, олію, цукор, сіль, додати перець горошком і лавровий лист.
- Покласти в маринад гриби і видавити через прес часник.
- Варити, помішуючи, після закипання 5 хвилин. Спочатку здасться, що рідини мало, але гриби дуже швидко виділять багато соку.
- Перекласти гриби в баночку, остудити і прибрати в холодильник на 4 години. Через 4 години можна їсти.