Меренги – це маленькі копії, знайомого нам з дитинства безе. Вони просто тануть у роті та надзвичайно легко готуються.
Складові:
- Яєчний білок – 100 г.
- Цукор – 200 г.
- Ванільний цукор – 5 г.
- Лимонний сік – 1 ч.л.
Приготування:
- Збийте білки. Обов’язково зважайте на те, що білки мають бути не кімнатної температури, а холодними. Пам’ятайте, що збивати яйця потрібно не в алюмінієвому посуді, а сухому в скляному або з нержавіючої сталі.
- До миски з білками додайте ванільний цукор, лимонний фреш і поступово всипайте цукор. Збивайте 7-10 хв. до загусання.
- Перекладіть суміш у кондитерський мішок з фігурною насадкою і сформуйте безе.
- Поставте меренги запікатися у духовку, розігріту до 100 градусів протягом 45 хв. Не відкривайте піч протягом запікання. і поставте в піч.
З французької безе перекладається, як «поцілунок». Тож цей десерт у вашому виконанні може стати чудовим натяком тому, кого ви любите.