МЕРЕНГИ

Меренги – це маленькі копії, знайомого нам з дитинства безе. Вони просто тануть у роті та надзвичайно легко готуються.

Складові:

  • Яєчний білок – 100 г.
  • Цукор – 200 г.
  • Ванільний цукор – 5 г.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Приготування:

  1. Збийте білки. Обов’язково зважайте на те, що білки мають бути не кімнатної температури, а холодними. Пам’ятайте, що збивати яйця потрібно не в алюмінієвому посуді, а сухому в скляному або з нержавіючої сталі.
  1. До миски з білками додайте ванільний цукор, лимонний фреш і поступово всипайте цукор. Збивайте 7-10 хв. до загусання.
  1. Перекладіть суміш у кондитерський мішок з фігурною насадкою і сформуйте безе.
  1. Поставте меренги запікатися у духовку, розігріту до 100 градусів протягом 45 хв. Не відкривайте піч протягом запікання. і поставте в піч.

З французької безе перекладається, як «поцілунок». Тож цей десерт у вашому виконанні може стати чудовим натяком тому, кого ви любите.