Пампухи

Складові:

  • молоко – 0,5 л.
  • цукор – 200 г.
  • яйце – 1 шт.
  • дріжджі
  • варена картопля – 1 шт.
  • маргарин – 50 г.
  • ванільний цукор
  • борошно

Приготування:

1). Дріжджі розводимо з цукром до рідкої консистенції, та даємо їм “зарухатись”.
2). Варену картоплину тремо на тертці.
3). В чашу блендера збиваємо яйце, додаємо цукор та натерту картоплину. Збиваємо до однорідної маси.
4). В велику миску наливаємо тепле молоко, додаємо ванільний цукор, цукрово-яєчну масу,розтоплений маргарин, дріжджі.
5). Беремо міксер з насадкою для замішування тіста. Збиваємо отриману масу, поступово додаючи борошно. Борошна даємо стільки, щоб тісто получилось пухким. Важливо, щоб тісто було не забите! Якщо воно виявиться зарідким, потім можна його домісити.
6). Тісто викладаємо на поверхню. Ділимо його на дві частини. Розкачуємо качалкою на товщину 1,5 см. Стаканом витискаємо кружечка. Накладаємо начинку та формуємо пампушок.
7). Готові пампушки залишаємо на 15 – 20 хвилин, щоб вони підійшли.
8). В кастрюлю наливаємо олію, та розігріваємо її. Викладаємо пампушки та обсмажуємо з обох сторінк до рум’яної скоринки (по 1,5 хвилини з кожного боку).

Смачного!