Дослівно назва соусу перекладається як «часник та оливкова олія». Інгредієнтами є часник, сіль, оливкова олія. Найчастіше вживається до квасолі та ковбас, хоча ми полюбляємо додавати до риби.

Складові:

  • Часник – 2 зубчика
  • Гірчиця – 1 ч. л. 
  • Сіль
  • Жовток – 2 шт.
  • Лимонний сік (сік половини лимона)
  • Оливкова олія – 100 мл 

Приготування:

  1. Часник очистити і порізати на дрібненькі шматочки. Перекладіть в ступку і додайте дрібку солі.
  2. Розтерти часник зі сіллю, щоб вийшла однорідна маса. Додати жовтки.
  3. Перемішати жовтки з часником до отримання однорідної консистенції. Додати гірчицю.
  4. Додайте оливкову олію, продовжуючи постійно перемішувати
  5. Додайти сік половини лимона і продовжати змішувати соус, поки його консистенція знову не стане однорідною