Дослівно назва соусу перекладається як «часник та оливкова олія». Інгредієнтами є часник, сіль, оливкова олія. Найчастіше вживається до квасолі та ковбас, хоча ми полюбляємо додавати до риби.
Складові:
- Часник – 2 зубчика
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль
- Жовток – 2 шт.
- Лимонний сік (сік половини лимона)
- Оливкова олія – 100 мл
Приготування:
- Часник очистити і порізати на дрібненькі шматочки. Перекладіть в ступку і додайте дрібку солі.
- Розтерти часник зі сіллю, щоб вийшла однорідна маса. Додати жовтки.
- Перемішати жовтки з часником до отримання однорідної консистенції. Додати гірчицю.
- Додайте оливкову олію, продовжуючи постійно перемішувати
- Додайти сік половини лимона і продовжати змішувати соус, поки його консистенція знову не стане однорідною