Пампухи
Пампухи
5 (100%) 3 голосів

Складові

  • молоко – 0,5 л.
  • цукор – 200 г.
  • яйце – 2 шт.
  • дріжджі
  • варена картопля – 1 шт.
  • маргарин – 50 г.
  • мука
  • ванільний цукор

Приготування

1Робимо дріжджове тісто. Дріжджі розвести з цукром та дати розійтись. В теплому молоці розвести цукор, ваніль, розтоплений маргарин, терту картоплину, яйця збиті з 1 ст. цукру, дріжджі. Розпочати місити тісто, поступово додаючи муку.

 

2Накрити рушником та дати підійти. Три рази тісто потрібно впихати.

 

 

3Розкачуємо тісто, витискаємо стаканом круги, з яких формуємо пампухи. В середину даємо начинку (мак, згущонка, вишні). Дати підійти сформованим пампухам. В каструлю наливаємо олії, пока вона холодна додаємо 1 ст. л. горілки. Розігріваємо її. Випікаємо з двох сторін до готовності.