ІМБИРНЕ ПЕЧИВО

Складові:

  • Борошно – 425 г.
  • Цукрова пудра – 100 г.
  • Масло – 125 г.
  • Мед – 100 г.
  • Велике яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Кориця – ½ ч. л.
  • Мелений сухий імбир – ½ ч. л.

 

Приготування:

  1. Розбийте у миску 1 яйце і 1 жовток. Туди додайте 125 г. масла і цукрову пудру.
  1. До суміші додайте мед, дрібку солі, корицю, мелений сухий імбир та 1 ст. л. молока. Викладіть усю масу в блендер та ретельно перемішайте.
  1. Під час замішування додайте пів чайної ложки соди.
  2. Після того, як маса буде доведена до однорідної консистенції, всипте борошно і вимісіть тісто.
  1. Готове тісто викладіть на пергамент та розкатайте товщиною у 5 мм.
  2. Виріжіть з тіста сердечка, зірочки, ведмедиків тощо.
  1. Перекладіть пергамент с печивом на деко.
  1. Кулінарним пензликом або звичайним ватним спонжиком змастіть печиво яєчною сумішшю (збийте 1 яйце та дрібку солі). Завдяки яєчній суміші печиво гарно блистітиме.
  1. Випікайте печиво у духовці при 180 градусах до рум’яного кольору печива.

Готове печиво ви можете прикрасити вершковим кремом, безе, глазурованими перлинками тощо.