Складові
- Мука 2 ст.
- Цукор 1/2 стакана
- Масло 150 г
- Сіль
- Ванілін
Приготування
1Змішайте цукор, сіль, ванілін і борошно.
Охолоджене масло наріжте кубиками і додайте до суміші.
2Все перетріть до консистенції хлібних крихт.
Поступово додайте рідину і швидко, але плавно замісіть тісто.
3Сформуйте з тіста кулю.
Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
4Розкачайте корж, розрізати на потрібні формочки укладіть на деко.
Випікайте при температурі 180-200 градусів.
Поради
1Вершкове масло для приготування тіста має бути охолодженим, але не замороженим.
2Для приготування використовуйте холодну, але не крижану воду.
3Не шкодуйте масла для приготування тіста – від нього залежить його крихкість.
4Масло потрібно не вмішувати в борошно, а перетирати його разом з нею до стану крихти.
5Чи не вимішують тісто занадто довго, інакше масло розтане і тісто не буде розсипчастим.
6Щоб тісто було більш смачним і розсипчастим, замініть цукор в його складі на цукрову пудру.