Пісочне тісто
Пісочне тісто
5 (100%) 17 голосів

Складові

  •  Мука 2 ст.
  • Цукор 1/2 стакана
  • Масло 150 г
  • Сіль
  • Ванілін

Приготування

1Змішайте цукор, сіль, ванілін і борошно.
Охолоджене масло наріжте кубиками і додайте до суміші.

 

2Все перетріть до консистенції хлібних крихт.
Поступово додайте рідину і швидко, але плавно замісіть тісто.

 

3Сформуйте з тіста кулю.
Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

 

4Розкачайте корж, розрізати на потрібні формочки укладіть на деко.
Випікайте при температурі 180-200 градусів.

 

 

Поради

1Вершкове масло для приготування тіста має бути охолодженим, але не замороженим.

 

2Для приготування використовуйте холодну, але не крижану воду.

 

3Не шкодуйте масла для приготування тіста – від нього залежить його крихкість.

 

4Масло потрібно не вмішувати в борошно, а перетирати його разом з нею до стану крихти.

 

5Чи не вимішують тісто занадто довго, інакше масло розтане і тісто не буде розсипчастим.

 

6Щоб тісто було більш смачним і розсипчастим, замініть цукор в його складі на цукрову пудру.