Складові
- Курка (філе) – 100 г.
- Хліб пшеничний – 10 г.
- Масло вершкове – 1/2 ч.л.
- Молоко – ¼ склянки
- Яйце – 1 шт.
- Розчин солі – ¼ ч. л.
Приготування
1Взяти шматочок курки без кісток, промити холодною водою, пропустити через м’ясорубку.
2Другий раз прокрутити через м’ясорубку разом з білим черствим пшеничним хлібом, попередньо замоченим в 1 столовій ложці молока.
3Цю масу потрібно протерти крізь сито, розвести з іншим молоком до густої кашки. Потім додати сирий яєчний жовток, розчин солі.
4Збити в міцну піну білок і теж додати, обережно перемішавши. Всю отриману масу викласти в невелику кухоль, густо змащену маслом.
5Опустивши кухоль в каструлю, наповнену до половини
крутим окропом, накрити каструлю кришкою, поставити на плиту і варити 40 хвилин.
М’ясні пудинги з курки, телятини, печінки можна подавати з картопляним або овочевим пюре.