Пудинг з курки
Пудинг з курки

Складові

  •  Курка (філе) – 100 г.
  • Хліб пшеничний – 10 г.
  • Масло вершкове – 1/2 ч.л.
  • Молоко – ¼ склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Розчин солі – ¼ ч. л.

Приготування

1Взяти шматочок курки без кісток, промити холодною водою, пропустити через м’ясорубку.

 

2Другий раз прокрутити через м’ясорубку разом з білим черствим пшеничним хлібом, попередньо замоченим в 1 столовій ложці молока.

 

3Цю масу потрібно протерти крізь сито, розвести з іншим молоком до густої кашки. Потім додати сирий яєчний жовток, розчин солі.

 

4Збити в міцну піну білок і теж додати, обережно перемішавши. Всю отриману масу викласти в невелику кухоль, густо змащену маслом.

 

5Опустивши кухоль в каструлю, наповнену до половини
крутим окропом, накрити каструлю кришкою, поставити на плиту і варити 40 хвилин.

М’ясні пудинги з курки, телятини, печінки можна подавати з картопляним або овочевим пюре.