Салати на пікнік
Салати на пікнік
5 (100%) 1 голосів

Під час приготування салатів на пікнік варто бути уважним. Не бажано брати із собою салати із перероблених продуктів (наприклад, ковбаси чи шинки), а також відмовтесь від жирних соусів (особливо, від майонезу). Салати з такими інгредієнтами можуть швидко зіпсуватися, і ваш пікнік закінчиться далеко не так, як ви собі запланували.

Тому краще візьміть із собою свіжі овочі. Їх можна просто нарізати та приправити оливковою олією, лимонним соком чи бальзамічним оцтом. Кислувата заправка в салаті розбудить ваш апетит, а овочі допоможуть уникнути переїдання. Тому перед основною стравою віддайте перевагу одному із цих салатів.

 

Апельсиновий салат із оливками

Апельсиновий салат із оливкамиНа перший погляд, апельсини та оливки – це непоєднувані продукти, проте поєднання солодко-кислого фрукту із гостренькими оливками приємно вас здивує.

Складові:

ромен-салат 2 качани

апельсини 2 шт.

оливки 1 баночка

оливкова олія 5 ст. л.

винний оцет 3 ст. л.

насіння фенхелю 2 ч. л.

гірчиця 1 ч. л.

сіль, перець за смаком

Приготування:

1). Змішайте оливкове масло, гірчицю, винний оцет, насіння фенхелю, сіль та перець у невеликій баночці. Ви можете це зробити навіть вдома, а вже готову заправку взяти на природу.

2). Викладіть роман-салат великими шматками на тарілку. Зверху викладіть порізані апельсини та оливки. Додати до салату ще можна свіжі огірки, але орієнтуйтесь тільки на власні побажання.

3). Перед подачею полийте салат заправкою та посипте насінням фенхелю.

 

Весняний салат із редиски і картоплі

Весняний салат із редиски і картопліСкладові:

картопля 500 г

редиска 1/2 пучка

волоські горіхи 5-7 шт.

оливкова олія 4 ст. л.

лимонний сік 3 ст. л.

зелена цибуля2-3 шт.

мед 1 ч. л.

гірчиця 1 ч. л.

сіль, чорний мелений перець за смаком

Приготування:

1). Ви можете відварити картоплю вдома або вже безпосередньо на вогнищі. Однак найкращий варіант – запекти картоплю у фользі. Для цього загорніть кожну картоплину у фольгу, але перед цим посоліть та додайте трохи олії. Краще обирати картоплю невеликих розмірів, тоді вона швидше запечеться. Покладіть картоплю на розпече вугілля. Час запікання – 15-20 хвилин.

2). Наріжте приготовану картоплю кружечками і залийте маринадом із суміші оливкового масла, лимонного соку, гірчиці і меду.

3). Поріжте цибулю та редиску, подрібніть горіхи. З’єднайте всі інгредієнти та перемішайте.

 

Салат Вальдорф на пікнік

Салат Вальдорф на пікнікУ цього салату грізна назва, однак насправді це дуже проста і неймовірно швидка в приготуванні страва, яку дуже полюбляють американці.

Складові:

3 стебла селери

4 кисло-солодких яблука

волоські горіхи 3-4 шт.

гроно винограду (за бажанням)

грецький йогурт для заправки

лимонний сік

Приготування:

1). Наріжте селеру та яблука. В оригінальному рецепті – нарізають на великі шматочки.

2). Змішайте селеру, яблука, горіхи та виноград. Заправте салат грецьким йогуром та лимонним соком.

3). Поріжте цибулю та редиску, подрібніть горіхи. З’єднайте всі інгредієнти та перемішайте.

 

Смачного!

 

джерело

TandiCook telegram