Печиво вийшло настільки смачне, що не передати словами! І дуууже шоколадне!
На наступний день печиво стає м’яке (від крему), і, мені здається, що ще смачніше!
Складові:
Для тіста:
● 250 г. борошна;
● 25 г. какао;
● 100 г. цукрової пудри;
● 200 г. вершкового масла;
● 2 жовтки;
● 0,5 ч.л. розпушувача.
Для крему:
● 3 жовтки;
● 50 г. цукру;
● 20 г. борошна;
● 200 г. гарячого молока;
● 40 г. кокосової стружки.
Для прикрас:
● Кокосова стружка;
● шоколадний крем;
● шоколадні прикраси.
Приготування:
Спочатку готуємо крем. Краще ввечері, щоб він за ніч охолонув. Жовтки і цукор я поклала в каструльку. Перемішала вінчиком. Додала кокосову стружку. Перемішала. Додала борошно. Перемішала. Додала гаряче молоко. Перемішала добре.
Поставила на середній вогонь і варила до загустіння, постійно помішуючи. Залишила на ніч на столі щоб охолонув і ще загус. Вранці крем загус добре, не розтікався. Дуже смачний!
Готуємо печиво:
Вершкове масло кімнатної температури і цукрову пудру покласти в миску. Збити добре міксером. Додати жовтки. Ще раз міксером перемішати. Додати какао.
Щоб какао не розлетілося по кухні, я його спочатку перемішую лопатами від міксера.А потім збиваю до однорідності. Додаємо розпушувач і борошно. Чи не всю, половину спочатку …Ложкою перемішую. Потім висипаю решту борошна і перемішую вже рукою. Тісто на столі вимісити до однорідності, скачати ковбаскою (у мене діаметром 4,5 см.). Загорнути в харчову плівку або пакетик і помістити в морозилку на півгодини або до застигання.
Потім гострим ножем нарізати кружечки. Викласти кружечки на застелений папером деко на відстані один від одного, тому що при випічці воно трохи збільшиться.
Випікати в добре прогрітій до 180 * С духовці 10 хвилин. Час засічіть, тому що не видно по випіканні, що воно готове. Дати охолонути.
Печиво вийшло дуже м’яке і смачне!
Остивше печиво намазати кремом. Розподілити крем по поверхні рівненько.
Накрити другим печивом, трохи притискаючи, щоб крем з країв трохи виліз. Потім пальцем провести, прибираючи зайвий крем і рівняючи смужку крему.
Виходить приблизно 20 таких подвійних печень.
Крем для прикраси:
Можна покрити шоколадною помадкою або будь-якою шоколадною глазур’ю, а можна прикрасити кремом. Будь-яким, яким хочете.