ШОКОЛАДНЕ СУФЛЕ

Складові:

  • Яйця – 5 шт.
  • Вершки – 60 мл.
  • Цукрова пудра – 60 г.
  • Чорний шоколад – 200 г.
  • Вершкове масло – 20 г.

Приготування:

  1. Поставте шоколад на водяну баню.
  1. Розділіть усі яйця на білки та жовтки.
  1. Збивайте жовтки за допомогою блендера, доки суміш не набуде приємного жовто-білого кольору.
  1. Постійно помішуючи, до розтопленого шоколаду додайте вершки.
  1. Ретельно пермішуючи, вливайте до шоколадної суміші збиті жовтки. Ні в якому випадку не доводьте шоколадну суміш до високої температури.
  1. Зніміть шоколад з водяної бані. Збийте білки блендером. Щоб білки краще збивались, необхідно, аби вони були холодними. Також можна додати до них дрібку солі.
  1. Додайте шоколадну суміш до збитих білків та ретельно перемішайте.
  1. Готову масу вилийте у формочки і запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів 10-15 хв.

Обов’язково подавайте шоколадне суфле гарячим, інакше воно опуститься. Для вишуканої подачі покладіть на суфле кульку морозива та листочок м’яти.

 Смачного!

TandiCook telegram