Інгредієнти:
✔ Борошно 220 г.
✔ Розпушувач 3 ст.л.
✔ Цукрова пудра 1 ст.л.
✔ Сіль 2 ч.л.
✔ Масло вершкове 90 г.
✔ Оливкова олія 2 ст.л.
✔ Вода 50 мл.
✔ Масло вершкове 30 г.
Приготування:
1. Підготувати інгредієнти.
2. У мисці змішати всі сухі інгредієнти. Додати шматочки холодного вершкового масла і оливкове масло. Перетерти все разом.
3. Влити воду і замісити однорідне туге тісто. Але не перестаратись, не місити занадто довго, інакше крекер не буде тендітним.
4. Розкачати тісто так тонко, як тільки можна (тісто дуже піднімається).
Вирізати печиво бажаної форми і розкласти на деці (деко нічим не змащувати). Поставити деко в холодне місце (можна в холодильник) на 1 годину, нічим не накриваючи. Після закінчення зазначеного часу розігріти духовку до 200ᵒС. Витягнути деко з холодильника прямо в духовку. Пекти, поки крекер не підрум’яниться (8-10 хвилин). Тим часом розтопити масло.
5. Витягнути з духовки і відразу ж змастити поверхню кожного крекеру топленим маслом, посипати сіллю.
6. Дати повністю охолонути на деку і перекласти в герметичну ємність для зберігання.