Такого гризуна, як Щур не можна назвати кулінарним гурманом, він не вибагливий, їсть все, що дає тривале відчуття ситості. Оскільки символом прийдешнього року є саме Щур, то вибір святкового новорічного меню 2020 року, не представляє особливих труднощів. Господар року готовий ласувати тими ласощами, готувати які зовсім не складно. Накрити стіл можна різноманітними стравами, від шедеврів до простих ласощів.
Які страви готувати на Новий 2020 рік
Східні мудреці, винахідники священного календаря тварин, пропонують керуватися смаковими уподобаннями Щура, складаючи повноцінне меню. Китайці воліють створювати рясний асортимент ароматної їжі, і в кількості не обмежуються. Столи просто ломляться від ласих страв, знаходиться місце і для дієтичних страв. Серед обов’язкових азіатських рецептів почесне місце займають страви з круп: рису, ячменю, гречки та інших.
Готувати на Новий рік 2020 можна майже все, без зайвих обмежень. Численні закуски з сиром повинні знаходитися разом з м’ясними нарізками, а десерти варто обирати серед запечених фруктів з горіхами і медом.
Святкове новорічне меню на 2020 рік Щура
Екзотику і експерименти краще залишити до наступного року, оскільки Щур любить все просте і зрозуміле, але смачне і поживне. А таких страв можна підібрати безліч, від зовсім простих бутербродів до хитромудрих випічок.
Що має бути на новорічному столі
Як і будь-яке святкове меню, перелік страв на Новий 2020 рік повинен включати в себе деякі обов’язкові позиції. В якості основного блюда може виступати курине або інше м’ясо, доповнене крупами або овочами. Закуски – сир, шинка, ковбаса. Особливе місце займають овочеві салати.
Новорічний стіл 2020 з закусками
Десертна лінійка буде гідно виглядати за рахунок фруктового суфле або всіляких пирогів. Готувати гриби – правильний напрямок для задоволення щурячих потреб. Бюджетні збірки включають курячі основні страви, пару гарнірів, бутерброди, салати і легке шампанське. Любителі морепродуктів можуть не відмовляти собі в рибних ласощах. Так, як Щур не фанат дарів моря, але проти він точно не буде.
Перед формуванням меню необхідно дізнатися, які смаки мають гості. Напої не мають обмежень, крім заборони на горілку, її покровитель року — не виносить. Кава також поза пріоритетних напоїв, її краще замінити чаєм.
Новорічне меню на рік Щура 2020: рецепти
Найбільш актуальним варіантом урочисто страви у новорічному меню є качка. Готувати її зовсім не складно, якщо слідувати покроковим інструкціям.
Качка – головне блюдо на Новий рік 2020
Для початку слід вибрати максимально жирну птицю, вагою до 2-х кг. Також потрібна сира гречана крупа, близько склянки. Сіль, лавровий лист, трави і спеції – за смаком. Не обійтися без гірчиці, чорного меленого перцю, імбиру, коріандру і лимонного соку. Пара столових ложок рослинного масла. Першим кроком готують гречку, поки вона не буде готова. Качечку добре промивають, очищають. Спеції перемелюють і змішують. Тушку фарширують гречкою, усі отвори скріплюють за допомогою зубочисток. Після підготовки її поміщають в гусятницю, дають постояти 3 години в холодильнику, і вже потім готують в духовці 2 години. Перед подачею на стіл потрібно видалити всі зубочистки, прикрасити овочевим гарніром.
Головна страва
Меню Нового року 2020 може починатися з основної страви – фаршированої качки або курки. В якості начинки підійде будь-яка крупа, овочі або навіть субпродукти. Тут все вирішує фантазія самої господині, і можливості її гаманця. Дуже смачним виходить птах з чорносливом чи курагою, що дає неповторний смак і аромат.
Вибір гарніру
Як доповнення до меню з м’яса або риби можуть виступати тушковані овочі. Для цього знадобляться: картопля, баклажани, болгарський перець, морква, рослинне масло і сіль. Овочі, перш ніж готувати, потрібно промити, очистити від шкірки, і тушкувати в різних сковородах. При напівготовності всі овочі поєднують в одній сковорідці, солять, додають перець і тушкують ще 30 хвилин на повільному вогні. Далі додають бульйон і томатну пасту. Обсяг овочів визначається за кількістю гостей. Щур вітає і бобові в якості гарніру. Святкові рецепти багаті відвареними сочевицею або рисом.
Новорічні салати
Жодне застілля не може обійтися без великої кількості салатів, тому їм в меню слід приділити особливу увагу. Вічною класикою залишається оселедець під шубою. Готувати новорічні салати зовсім не складно, їх рецепти досить прості.
Рецепти салатів на Новий 2020 рік
Наприклад, смачним вийде сирний салат, доповнений рисом і шинкою. Рис, приблизно півсклянки, відварюється до м’якого стану, дають йому охолонути. Варені пару яєць відварюють, очищають, натирають на дрібній тертці. Сир також шинкуется на дрібній стороні. Майонез змішують з томатами. Всі інгредієнти викладаються в суворій послідовності: рис, соус, шинка, ще заправка, яйця і сир, теж промазані майонезом з томатами.
Святкові закуски
Не тільки гаряче і салати гідні прикрасити святкове меню, але і цікаві закуски. Популярним і легким рецептом вважаються сирні палички. Дітям вони сподобаються, а дорослі з ентузіазмом доповнять ними пінне пиво. Знадобляться прості продукти: вода – півсклянки, сухі дріжджі – 5 грам, тепле молоко – 100 мл, сира манка – 30 г, борошно – склянка, олія – 10 мл, сухе орегано – 15 г, твердий сир – 100 грам шинка – шматочок, перець.
Меню від цієї страви тільки виграє! У молоці розчиняють дріжджі, додають воду, масло. Після додавання борошна замішують тісто і ставлять в тепле місце на годину. Потім додають орегано, мнуть. Тонко нарізати шинку і сир, одну частину сиру додають в тісто. Готове тісто розрізають на 10 частин, кожну скачують у ковбаску. Форму для випічки ретельно змащують маслом, посипають манкою. Викладають палички, посипають їх сиром що залишився, ставлять у духовку. На 200 градусів – 15 хвилин.
Напої і десерти
Фінальним штрихом у меню до Нового року 2020, виступають солодощі та цікаві напої. Гості мають шанс здивуватися ягідним безе з додаванням яблук. Основу рецепта складуть: 320 грам борошна, курячі яйця – 3 штуки, пачка вершкового масла, розпушувач, лимонна кислота – 0,5 грам, ягоди – півсклянки: чорниця, смородина, полуниця, ожина, слива.
Насамперед, у яєць поділяють білки і жовтки. Сонячну частину збивають до піни, а прозору – поміщають в холодильник. Жовтки змішують з цукром, роблять однорідну масу. Далі до взбиванню додаються 70 грам вершкового масла. Потім йде чергf розпушувача. Яблука очищають від шкірки, ріжуть кубиками, смажать на вершковому маслі з цукром і корицею. Форму, змащену маслом, заповнюють тістом, запікають 20 хвилин при 180 градусах. Білки збиваються до міцних піків, до них досипають цукор, після чого збивають ще кілька хвилин. У масу вводять ягоди, перемішують. На готовий корж викладають яблучні кубики, далі – білкова суміш. Всю цю красу знову ставлять у духовку на чверть години, знижуючи температуру до 140 градусів.
В меню не повинно бути міцних напоїв, але актуальні різні алкогольні коктейлі. Джин і тонік чудово дружать в одному келиху, як горілка з соком або ром з колою. Традиційне шампанське нехай займе почесне місце на столі, але і для хитромудрих рецептів знайдіть час.
Готувати на Новий рік багато всяких різних страв – традиція кожної гарної господині. Меню на 2020 рік, як раз, повинно відрізнятися великою кількістю і простотою, щоб Щур залишився ситим і задоволеним. Благо, для цього пропонується величезна кількість вишуканих і нескладних рецептів, впоратися з якими може навіть початківець кулінар. Головне, щоб всі залишилися задоволені, і на будь-який смак знайшлися ласощі.