Сирники
Сирники

Складові

  • 400 г сиру
  • 3 ст.л. манки
  • 4 ст.л. борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. сметани
  • дрібка солі
  • цукор за смаком
  • сушена вишня або інші сухофрукти за смаком (родзинки, чорнослив, курага та ін.)

Приготування

1Сир перетираємо через сита або м’ясорубку. Додаємо яйця, сметану, сіль, цукор, вишню, манку і борошно. Замішуємо однорідне тісто і даємо йому постояти хвилин 15, щоб манка розбухла. Тісто в підсумку не повинно вийти крутим – воно має бути такої консистенції, щоб з нього можна було зліпити сирники.

 

2Від готового тіста відокремлюємо по невеликому шматочку, скачуємо в кульку, обвалюють у борошні й надаємо приплющену форму. Смажимо на олії з обох сторін.

 

При подачі поливаємо сметаною або варенням.