Складові
- 400 г сиру
- 3 ст.л. манки
- 4 ст.л. борошна
- 2 яйця
- 2 ст.л. сметани
- дрібка солі
- цукор за смаком
- сушена вишня або інші сухофрукти за смаком (родзинки, чорнослив, курага та ін.)
Приготування
1Сир перетираємо через сита або м’ясорубку. Додаємо яйця, сметану, сіль, цукор, вишню, манку і борошно. Замішуємо однорідне тісто і даємо йому постояти хвилин 15, щоб манка розбухла. Тісто в підсумку не повинно вийти крутим – воно має бути такої консистенції, щоб з нього можна було зліпити сирники.
2Від готового тіста відокремлюємо по невеликому шматочку, скачуємо в кульку, обвалюють у борошні й надаємо приплющену форму. Смажимо на олії з обох сторін.
При подачі поливаємо сметаною або варенням.