У наш час кавовий ринок рясніє всілякими оригінальними рецептами, проте якщо Ви хочете спробувати щось новеньке, то в численних кав’ярнях професійні бариста можуть запропонувати каву з додаванням сиропу. Зараз існує безліч варіантів сиропів спеціально для кави, найпоширенішими з яких стали полуничний, шоколадний, м’ятний, карамельний і кокосовий. Кожний шанувальник кави знає, що кожен сорт або ж суміш сортів має свій власний відтінком і смаком. На ці самі унікальні смакові нотки впливає ступінь обсмаження зерен. А додавання різного сиропу кава дає абсолютно різні смаки.
Наприклад, в легкий напій можна додати карамельні сиропи для кави або ж ванільний. Неміцну каву розбавляють з ягідними сиропами: малиновим, полуничним і всілякими ягідними міксами. Для витончених цінителів передбачається гранатовий сироп. За великим рахунком, в легку каву додають практично будь-який сироп. Але сироп карамельний для кави робить напій більш свіжим і елегантним.
Солодкі сиропи для кави можна умовно розділити за смаками на кілька груп:
- фруктово-ягідні – полуниця, ківі, манго;
- десертні – тірамісу, шоколад, яблучний пиріг;
- горіхові – лісовий горіх, мигдаль, кокос;
- зі смаком знаменитих напоїв – «Глінтвейн», «Мохіто», «Амаретто».
Якщо Ви вирішили додати в свою каву ягідних ноток, то ні в якому разі не замовляйте міцний кавовий напій, так як фруктові і ягідні сиропи з ним абсолютно не поєднуються. Найкращим варіантом для міцної кави стануть сиропи зі смаком шоколаду або ірландського крему. Шоколадний сироп пом’якшує міцний смак кави.
Кава з чистою арабікою має в своєму чудовому смаку деяку кислинку. У такий сорт найкраще додавати сиропи, які роблять цю кислинку більш відчутною. В цьому випадку прекрасно підійде сироп амаретто або ірландський крем. Якщо ж Ви хочете відтінити кислинку, то пара крапель шоколадного або ванільного сиропу точно не завадять. А горіховий сироп для кави додасть пікантність цього гарячого напою.
Якщо кава характеризується гіркуватістю, то сироп з ароматом мигдалю або кориці додасть неповторний смак напою. Лаймовий або лимонний сироп теж не буде зайвим в гіркому кави. Класичний гіркий кави можна розбавити таким же класичним сиропом амаретто.
У каву по-турецьки і всіма улюблене еспресо додають краплю мигдального або шоколадного сиропу. До речі, сиропи можна додавати в будь-який вид кави. Особливо гарний кави латте з сиропом. Він освіжає і додає бадьорості. Бадьорить ефектом володіє і кави з м’ятним сиропом.
Сиропи для кави виробляються з натуральної сировини, в зв’язку з чим на протязі довгого часу зберігають свій аромат і смак. Деякі з сиропів робляться на базі фруктози, тому їх можуть використовувати навіть люди, які хворі на цукровий діабет. Однак при приготуванні кави з сиропом слід дотримуватися деяких особливостей. Основною характеристикою сиропу є його згортання або незгортання при комбінації з гарячими компонентами або молоком. Якщо сиропи для кави згортаються, то додавати їх в латте або капучіно не слід. Широкий вибір різних смакових рішень сиропів дозволить випити чашечку кави за своїм смаком.