Тірамісу з бананом та ніжним кремом
Тірамісу з бананом та ніжним кремом

Складові:

2 жовтки
2 з половиною ст. ложки цукру
½ чайної ложки екстракту ванілі
1 стакан сиру маскарпоне кімнатної температури
2/3 склянки жирних вершків
5-6 штук бісквітного печива
¼ Склянки холодної кави
1 великий банан
какао порошок для того, щоб посипати зверху трохи

Приготування:

1) В жароміцній мисці розітріть жовтки і цукор разом, поки вони не стануть блідо-жовтого кольору. Поставте миску над каструлькою з киплячою водою. Переконайтеся, що вода не торкається дна миски. Готуйте, збавивши вогонь, весь час збиваючи і помішуючи, поки суміш не загусне (5-7 хвилин). Вимкніть вогонь і трохи остудіть.

2) Знову збийте масу разом з ваніллю і маскарпоне. Ще в одній мисці збийте жирні вершки поки вони не стануть щільними. Добре перемішайте збиті вершки і суміш з маскарпоне.

3) Просочіть кожне бісквітне печиво кавою за допомогою кулінарної кисті і розріжте на 3-4 частини. Покладіть шар бісквіта у склянку або креманку.

4) Додайте шар суміші з сиру та вершків потім банан і повторіть, закінчуючи шаром суміші з сиру. Посипте какао-порошком, накрийте кришкою і поставте в холодильник для охолодження приблизно на годину перед подачею на стіл.

Смачного!

TandiCook telegram