Великодні страви з фотографіями: готуємо фаршировані яйця

Пропоную Вам Великодні страви, рецепти та фото, які прості в приготуванні, але ефектні й нарядні. Обов’язково спробуйте включи їх в своє великоднє меню, тим більше що святкування Великодня 2019 триває цілий тиждень.

Мабуть, найпопулярніший продукт на Великдень – це яйця. На свято їх готують у великій кількості, а з’їдається від сили половина – що робити з рештою яєць? І як іще можна їх приготувати, окрім як традиційно відварити і пофарбувати? Я підібрала для Вас добірку цікавих та оригінальних рецептів для приготування яєць.

 

Великодні страви з фотографіями: грибні фаршировані яйця

Великодні страви з фотографіями: грибні фаршировані яйця

Традиційна, смачна і дуже проста закуска – фаршировані яйця з грибами і смаженою цибулею. Але погляньте, як ефектно вона оформлена! Такі великодні яйця напевно порадують не тільки дітей, а й дорослих.

Складові:

  • 6 яєць,
  • 200 г маринованих грибів,
  • 1 цибулина,
  • зелень,
  • 6 волоських горіхів,
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • 2 ст. ложки олії,
  • щіпка зіри,
  • сіль за смаком.

Приготування:

1). Яйця звари круто, помісти в холодну воду, поки не охолонуть. Потім очистити від шкаралупи, акуратно розрізати уздовж навпіл і дістати жовтки.

2). Цибулю дрібно порізати та спасерувати на олії до м’якості 5-7 хвилин.

3). Мариновані гриби дрібно порізати. Кілька маленьких грибочків залишити цілими для прикраси пасхальних страв, як показано на фотографії. Також залишити кілька листочків зелені для прикраси. Решту зелені подрібнити.

4). Яєчні жовтки розім’яти виделкою, додати цибулю, гриби, зелень, зіру, майонез, посолити та гарненько перемішати. При бажанні можна збити блендером – тоді вийде грибний паштет.

5). Наповнити половинки яєць грибною начинкою. Зверху прикрасити цілими грибочками, половинками горіхів і зеленню – у Вас вийдуть нарядні великодні страви, як на фотографії – весела грибна галявина з їжачками.

 

Великоднє святкове меню: рибні фаршировані яйця

Великоднє святкове меню: рибні фаршировані яйця

Чудовий спосіб приготування фаршированих великодніх яєць. Благородна червона риба у поєднанні з сирним смаком, приправлена гострим або солодким меленим перцем, порадує гурманів своєю вишуканістю і ніжним рожевим відтінком, та поповнить великоднє меню на святковому столі.

Складові:

  • 6 яєць,
  • 200 г філе слабосолоної червоної риби (сьомга, горбуша, форель),
  • 2 ч. ложки червоної ікри,
  • 100 г. плавленого сиру,
  • 30 г. вершкового масла,
  • 1 ст. л. лимонного соку,
  • листя салату,
  • щіпка меленої паприки,
  • перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

1). Яйця зварити круто, помістити в холодну воду, поки не охолонуть. Потім очисти від шкаралупи, розрізати уздовж навпіл і дістати жовтки.

2). Рибу та червону ікру подрібнити в блендері, додати яєчні жовтки, розм’якшене вершкове масло, лимонний сік та знову збити до консистенції мусу.

3). За допомогою кулінарного шприца наповнити рибною начинкою половинки яєць.

4). Викласти фаршировані яйця на листя салату і посипати паприкою, як показано на фотографії – пасхальна страва готова.

 

Великодні страви: запечені в шкаралупі фаршировані яйця 

 Великодні страви: запечені в шкаралупі фаршировані яйця 

От уже чим дійсно Ви зможете похвалитися, приготувавши таку закуску – так це її оригінальністю! Такі фаршировані яйця мають дуже цікавий і зовсім незвичний вигляд. Головне – не забудь те попередити гостей, що їсти яйця потрібно без шкаралупи.

Складові:

  • 6 яєць,
  • 200 г. відвареного курячого філе,
  • 1 цибулина,
  • 50 г. сиру,
  • 30 г. сметани,
  • 20 г. вершкового масла,
  • пучок зелені,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

1). Яйця ретельно помити. Гострим ножем точним рухом розрубати на долоні кожне яйце посередині і вилити вміст у миску, а самі половинки шкаралупи промити всередині. Завдяки плівці шкаралупа буде триматися і не розсиплеться.

2). Яйця посолити, поперчити і трохи збити. Цибулю дрібно порізати. Спасерувати на вершковому маслі цибулю до м’якості, потім додати яєчну суміш і обсмажити, постійно помішуючи, поки яйця не загуснуть.

3). Подрібнити в блендері відварну курячу грудку, додати обсмажені яйця, сир, зелень і знову подрібнити до бажаної консистенції.

4). Отриманим фаршем щільно начинити яєчні шкарлупки, і випікати на решітці в духовці (або аерогрилі) при температурі 185°С 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

5). Незвичайна пасхальна страва готова. Подавати фаршировані яйця в шкаралупі гарячими. Зручно їсти за допомогою виделки або чайної ложки, дістаючи фарш зі шкаралупи.

Смачного!