Як вибрати борошно, щоб випічка була пишною і смачною
5 (100%) 2 голосів

Багато людей думають, що борошно всюди однакове, і ні чим не відрізняється одине від одного, крім виробника. Насправді, борошно поділяється на різні сорти і має різні види помолу. Навіть кольором вона може значно відрізнятися один від одного. Від сорту, помолу і кольору борошна прямо залежить якість приготовленої випічки.

Яке ж вибрати борошно, щоб випічка з нього вийшла дуже пишною і смачною? Давайте розглянемо деякі поради та рекомендації, які допоможуть вам визначитися з вибором «правильного» борошна. Широкий вибір борошна на сайті https://arisltd.com.ua

Найголовніше, на що потрібно звернути увагу при покупці борошна, так це на саму упаковку. Не рекомендується купувати борошно в поліетиленових пакетах. У такій упаковці борошно може запариться. Добросовісний виробник не стане складати борошно в такі пакети, щоб не зіпсувати якість продукту. Зверніть увагу на термін придатності борошна. Він не повинен перевищувати одного року. Якщо виробник заявляє про більш тривалому терміні придатності, значить, в борошні містяться консерванти.

Колір борошна дуже важливий, особливо при покупці борошна на вагу. Він повинен бути білосніжним, без будь-яких домішок. Хоча злегка жовтуватий відтінок муки теж допускається.

Якщо ви купували борошно абсолютно білим, але через деякий час воно потемніло, значить, у нього закінчився термін зберігання і його можна, не замислюючись, викинути.

На смак борошно повинно мати трохи солодкуватий присмак. Якщо вона має присмак гіркоти, то значить, борошно довго лежить, і хорошою випічка з нього вже не вийде.

Потерши борошно між пальців, можна почути скрип. Це говорить про хорошу якість борошна. Якщо ж воно прилипає до рук, значить, воно увібрало в себе вологу і починає відволожуватися.

Говорячи про гатунок борошна, можна сказати, що не завжди вищий гатунок необхідний для всієї, без винятку, випічки. Для тортів і тістечок, дійсно, необхідно використовувати борошно вищого ґатунку. А для пирогів і ватрушок непоганим варіантом стане борошно першого гатунку. При виготовленні тесту для пельменів або вареників, найбільше, підійде борошно другого гатунку. Для того щоб вийшли відмінні млинці треба використовувати борошно другого гатункуту. До речі, чим нижче гатунку борошна, тим воно корисніше.

Ось ми і розібралися, чим відрізняється одне борошно від іншого. Тепер ви знаєте, як правильно вибрати борошно, і яке краще використовувати для тієї чи іншої випічки! Сподіваюся, ці поради допоможуть вам визначитися з вибором!

TandiCook telegram