Складові
- Пшенична мука 150 г.
- Вершкове масло 100 г.
- Вода 240 г.
- Яйця 4 шт.
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль щіпка
Приготування
1У каструлю налийте воду, додайте вершкове масло і щіпку солі.
2Після того, як масло розтопити, додайте просіяне борошно, постійно помішуючи. Заваріть масу, зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
3Збийте масу віночком, по одному додаючи яйця. Слідкуйте, щоб консистенція тесту не була занадто рідкою.
4За допомогою кондитерського мішка або ложки викладіть на деко заготовки потрібної форми.
5Випікайте в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте ще 10-15 хвилин. Слідкуйте, щоб тісто не підгоріло.
Поради
1Обов’язково просівають борошно, інакше тісто вийде з грудочками.
2Борошно потрібно всипати в каструлю акуратною цівкою – для цього використовуйте зігнутий навпіл аркуш паперу.
3Додавайте яйця в уже зварене тісто, охолоджене до кімнатної температури.
4Яйця повинні бути кімнатної температури.
5Не використовуйте для перемішування міксер, інакше тісто вийде дуже рідким.
6Увімкніть духовку одночасно з початком приготування тіста. До моменту закладки виробів в духовку вона повинна бути розігріта до 200 градусів
7Щоб готові вироби не відсиріли, накривайте їх паперовими серветками – вони абсорбують вологу..