3 рецепти приготування курячого філе

Філе курки з грибами

Філе курки з грибамиРецепти приготування філе з овочами завжди користуються популярністю. Це, напевно, найвідоміший і смачний. 

Складові:

  • 2 філе
  • 300 г свіжих або маринованих печериць
  • Одна невелика морквина і головка ріпчастої цибулі
  • Соєвий соус і мед або майонез

Приготування:

1). Філе ретельно вимийте і маринуйте в суміші соєвого соусу і меду (або майонезу) протягом 30-40 хвилин.

2). Поки м’ясо маринується, займіться начинкою. В одній сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору, а потім додайте подрібнену на терці моркву і обсмажте до готовності. Помийте печериці, наріжте їх пластинами середньої товщини і обсмажте на другий сковороді. Змішайте з пересмаженими цибулею і морквою. Якщо ви вирішили використовувати мариновані печериці, їх достатньо промити і нарізати.

3). Вийміть м’ясо з маринаду і розріжте навпіл, не дорізуючи її до кінця. Повинно вийти щось на зразок кишені. У нього покладіть начинку.

4). Укладіть заготовки на змащений маслом деко, закрийте фольгою або плівкою для запікання і відправте в духовку на 20 хвилин. Після цього зніміть фольгу або плівку і готуйте ще 10 хвилин, щоб скоринка підрум’янилася.

5). Подавати страву з будь-яким гарніром, посипавши зеленню.

 

Куряче філе з помідорами і сиром

Філе з помідорами і сиромРецепти приготування філе можуть бути дуже оригінальними. Зробити м’ясо у формі мафіна – це так незвично. 

Складові:

  • Форма для маффінів (тефлонова або силіконова)
  • 2 філе курки
  • Бекон – близько 300 г.
  • Помідори – в залежності від розміру від 2 до 5 шт.
  • Твердий сир – близько 300 г.
  • Зелень, спеції, кунжут

Приготування:

1). Філе розрізати на пластини поперек і трохи відбийте, як для курячих відбивних.

2). Бекон наріжте пластинами і обсмажте до золотистого кольору.

3). Помідори наріжте кружечками.

4). Сир подрібніть на тертці.

5). Візьміть форму для мафінів, змастіть її маслом. На дно покладіть шматочок філе таким чином, щоб він закривав і краю. Зверху покладіть кружечок помідора. На нього – бекон. Місце, що залишилося заповніть сиром. Зверху можна посипати все спеціями або кунжутом.

6). Поставте запікатися на 20-25 хвилин. Готове м’ясо посипте зеленню і подавайте з гарніром або самостійно.

 

Куряче філе в сирному супі 

Філе в сирному супі Складові:

  • Одне філе
  • Пара великих картоплин
  • Зелений горошок (краще заморожений, але можна і консервований)
  • 2 плавлених сирка високої якості
  • Зелень
  • Сіль, спеції

Приготування:

1). Поріжте філе кубками. Розділіть масу на 2 рівні частини, одну відправте в бульйон, другу обсмажте на олії до золотистої скоринки. Не забудьте посолити і поперчити підсмажені шматочки.

2). У бульйон покладіть картоплю, нарізану кубиками, і горошок. Варіть до готовності.

3). Подрібніть на тертці плавлені сирки. Потрібно обов’язково купувати варіант жирніше і якісніше, сир повинен плавитися.

4). У бульйон додайте обсмажене м’ясо, доведіть до кипіння і всипте сир. Помішуйте, поки він не розчиниться.

5). Подавайте, посипавши зеленню.

 

Прості поради, як освіжити рецепти приготування філе і зробити його смачніше

  • Філе курки – це сухе м’ясо. Рекомендується готувати його з соковитими продуктами (томати, бекон, сир, майонез) або в соусі (томатний, кефірний, соєва тощо).
  • Курка відмінно поєднується з прянощами, а також гострими приправами. Її можна маринувати будь-яким способом, це дає м’ясу ніжність і приємний аромат.
  • Як доповнення при запіканні можна використовувати сир, цибуля, апельсини, ківі, курагу, консервовані ананаси і чорнослив.
  • Філе курки не потрібно довго піддавати термічній обробці. Достатньо вловити момент, коли перестає йти кров і м’ясо стає білим. Тривала смаження і запікання просто пересушують його.

Смачного!