Соуси для салатів

Сметанний соус для салату

Складові

  • 100 г. сметани
  • 2 ч.л. гірчиці
  • 1 ч.л. соку лайма чи лимона
  • половина великого кислого зеленого яблука
  • 1/4 кореня селери
  • пучок кропу

Приготування:

  1. Яблуко натріть на дуже дрібній тертці, злийте сік, збризніть соком лимона, щоб яблуко не потемніло. Селеру натріть на дуже дрібній тертці або подрібніть в блендері. З’єднайте всі інгредієнти і перемішайте.

Огірковий соус для салату

Огірковий соус стане незамінним у важких салатах з відварною м’ясом.
Ідеально підійде для салату «Столичний», будь-яких салатів з відвареним м’ясом, картоплею, салатним листям, огірками, сиром і морепродуктами.
Весь секрет соусу в тому, що свіжі огірки містять величезну кількість тартроновой кислоти, яка гальмує процес переробки вуглеводів і допомагає розщепити вже наявний жир. Але використовувати огіркову соус можна тільки з холодними салатами, так як тартронова кислота при нагріванні втрачає свої чарівні властивості.

Складові

  • 2 свіжих огірка
  • 100 г. м’якого вершкового сиру
  • 2 ст.л. густої сметани
  • 1-2 зубчики часнику
  • пучок будь зелені

Приготування:

  1. Огірок натерти на дрібній тертці разом зі шкіркою. Додати подрібнений часник, рубану зелень, сметану і м’який сир. Ретельно перемішати до однорідної маси.
  2. Огірковий сік в цьому соусі можна віджати за бажанням, в залежності від того, який вам потрібен соус – густий або більш рідкий.

Імбирний соус для салату

Використовуйте імбирний соус в «Оселедець під шубою».
Відмінна ідея для тих, хто обожнює легендарну «Оселедець під шубою». Також підходить для салатів і закусок з будь-якою солоною рибою, грибами, теплими овочевими салатами і салатами з бринзою.
У імбирі міститься особлива речовина – гінгерол, яке швидко покращує кровообіг і, подібно потужному турбореактора розганяє обмін речовин. До того ж гінгерол підсилює вироблення тепла і, тим самим, спалює калорії – їж і худни в своє задоволення!

Складові

  • 200 г. нежирної сметани
  • 2 ч.л. діжонськой гірчиці (немає діжонськой, можна звичайну)
  • 1 ч.л. меленого імбиру (або 2 см. свіжого кореня імбиру)
  • 1 пучок кропу

Приготування:

  1. Кріп дуже дрібно порубати. Якщо використовуєте свіжий імбирний корінь – натріть його на дрібній тертці. Змішайте всі продукти і залиште настоятися протягом 30 хвилин.

Журавлинний соус для салату

Журавлинний соус – прекрасна альтернатива майонезу в традиційному крабовому салаті.
Цей соус підійде салатам, у складі яких є крабові палички, рис, свіжі помідори, огірки, твердий сир, розсільна бринза, риба, оливки, маслини і листова зелень.
Через високого вмісту кислоти, журавлина допомагає краще перетравлювати жирну їжу. У журавлині предостатньо клітковини, яка зменшує калорійність ваших салатів, і пектинів, які знижують холестерин в крові, покращують метаболізм і прискорюють виведення токсинів після вживання алкоголю. Заправку не потрібно солити!

Складові

  • 100 г. кефіру
  • жменю замороженої журавлини
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 2 ч.л. оливкової олії
  • червоний мелений перець – за смаком.

Приготування:

  1. Журавлину, не розморожуючи, збити в блендері з кефіром в однорідну масу. Додати перець, лимонний сік, оливкова олія і перемішати. Соус повинен постояти 15-20 хвилин.

Горіховий соус для салату

Салат «Мімоза» придбає новий смак завдяки горіховому соусі.
Горіховий соус додасть насичений смак салату «Мімоза», а також салатів з картоплі, яловичини, солоної і консервованої риби, листової зелені і морепродуктів.
Волоські горіхи, завдяки високому вмісту клітковини, білка і Омега-3, знижують рівень цукру в крові, швидко насичують, блокують переробку вуглеводів в жир, знижують рівень холестерину і зменшують тягу до солодощів і шоколаду.

Складові

  • 200 г. знежиреного м’якого сиру
  • 1/4 ст. волоських горіхів
  • 0,5 ч.л. тертого хрону (можете взяти готовий вершковий хрін)
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • мелений перець – за смаком
  • кефір – за потребою

Приготування:

  1. Сир протріть через сито, додайте подрібнені в кашку волоські горіхи, хрін і лимонний сік. Ретельно перемішайте і залиште настоятися 15 хвилин. Соус по консистенції повинен вийти як сметана. При необхідності – трохи розбавити кефіром.