Якими ж смачними й апетитними можуть бути пісні страви з картоплі. Сьогодні пропоную Вам рецепти запіканки з картоплею та грибами. Багатьох господинь під час посту виручають пісні страви, рецепти яких включають традиційну картоплю і гриби. Дуже смачно ці продукти поєднуються в запіканках.
Картопля з маслюками запечена в рукаві
Складові:
картопля – 8 – 10 шт.
цибуля – 2 шт.
гриби (маслюки) – 300 г.
лавровий лист – 2 шт.
духмяний перець – 4-5 горошин
маргарин – 50 грам
сіль – 1/2 ч. л.
Приготування:
1). Гриби відварюємо протягом 30 хвилин.
2). Картоплю нарізаємо брусками. Цибулю нарізуємо півкільцями.
3). В рукав для запікання викладаємо картоплю, гриби, ціибулю, лавровий лист, духм’яий перець. Додаємо сіль та маргарин.
4). Запікаємо в рукаві в духовці протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Пісні страви у піст: картопляна запіканка з грибами і помідорами
Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготовлена з ніжними ароматними грибочками. Спробуйте доповнити таку страву помідорами, і вона набуде пікантного присмаку.
Складові:
700 г. картоплі
300 г. печериць
1 цибулина
1 помідор
2 ст. ложки олії
2 ст. ложки пісного майонезу
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком.
Приготування:
1). Дрібно поріжте цибулю. Гриби поріжте тонкими пластинами. Обсмажте цибулю, а потім гриби на олії до випаровування рідини.
2). Картоплю поріжте тонкими кружечками. Помідор також поріжте тонкими часточками.
3). Форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть частину картоплі, посоліть і поперчіть. Потім викладіть шар обсмажених грибів.
4). Поверх грибів піде другий шар картоплі, його також посолити і поперчіть. На нього викладіть помідори. Зверху – останній шар картоплі, трохи полийте олією, посоліть, поперчіть і змастіть пісним майонезом.
5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 180°С духовку і запікайте до рум’яної скоринки приблизно 40 хвилин.
6). Готовій запіканці дайте постояти 10 хвилин і подавайте.
Пісні страви у піст: картопляне пюре, запечене з грибами
Як і в більшості випадків, картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату. А якщо з картоплі спочатку зробити пюре, то запіканка вийде більш ніжною.
Складові:
700 г. картоплі
300 г. печериць
1 цибулина
1 зубок часнику
зелень
2 ст. ложки оливкової олії
щіпка меленого коріандру
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком
Приготування:
1). Очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді. Потім злийте воду і приготуйте пюре. Додайте оливкову олію, сіль і спеції.
2). Дрібно поріжте цибулю. Дрібно поріжте гриби. Часник пропустіть через часничницю. Подрібніть зелень.
3). Спасеруйте цибулю на олії 5 хвилин, потім додайте шампіньйони й обсмажуй, поки не випариться вся волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додайте часник, посоліть і поперчіть.
4). Форму для випікання змастіть олією і викладіть на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіліть картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полийте оливковою олією.
5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікайте 25-30 хвилин.
6). Готову запіканку дістаньте із духовки, трохи остудіть і посипте зеленню.
Смачного!