Апельсиново-шоколадний пляцок

Складові:
5 яєць,
150 г. цукру,
125 г. муки,
25 г. какао,
50 г. масла,
1/2 ч. л. порошку до печива.
P.S. Розтоплене масло (не гаряче) вливаю в тісто останнім і легко вимішую лопаткою.
Випікала одним коржем 22 см і розрізала на 3 частини.

Крем апельсиновий:
2 апельсини, 70 гр цукру, 40 гр масла, 1 яйце, 2 жовтки, 8 гр желатину, 90 мл взбитих вершків 33%.
Цедру і сік з двох великих апельсин покласти в посудину з товстим дном, додати цукор, масло, яйця (трішки збити перед тим) і варити на малому вогні до легкого загустіння.
В гарячому розвести желатин, охолодити. Після повного охолодження взбити трішки блендером і змішати зі взбитими вершками. Готово. Крем виходить як сметана, може трішки рідший. Перед збиранням торта поставила цей крем на 10 хв в холодильник.

Шоколадний крем:
250 г. чорного шоколаду, 100 мл гарячих вершків 33%, 80 г. масла, 100 мл взбитих вершків 33%.
Чорний шоколад залити гарячими вершками, перемішати до однорідного стану і охолодити.
Масло взбити міксером кілька хвилин і додати 250 грам від шоколадної маси (100 грам маси залишити для поливки зверху, взбити. Окремо взбити 100 мл вершків і з’єднати лопаткою обидві маси.

Я збирала в роз’ємній формі (в тій що випікала бісквіт)
На дно корж, далі шоколадний крем, знову корж, апельсиновий крем і корж. Зверху заливаємо шоколадним ганашем що залишився (попередньо розігріти у мікрохвильовій).

TandiCook telegram