Складові
- Мука 180 г
- Цукор 150 г
- Яйця 4 шт.
- Ваніль
Приготування
1Відокремте білки від жовтків.
Збийте білки на найменшій швидкості міксера, поступово по 1 чайній ложці додаючи цукор і ваніль. Потім, не припиняючи збивати, по 1 ложці додайте попередньо збиті жовтки.
2Кілька разів просійте борошно.
Додайте борошно в миску з білками, акуратно перемішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
3Готове тісто вилийте в форму з високими бортиками, попередньо застелену пекарської папером.
4Надішліть бісквіт випікатися в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Поради
1Вершкове масло для приготування тіста має бути охолодженим, але не замороженим.
2Для приготування використовуйте холодну, але не крижану воду.
3Не шкодуйте масла для приготування тіста – від нього залежить його крихкість.
4Масло потрібно не вмішувати в борошно, а перетирати його разом з нею до стану крихти.
5Чи не вимішують тісто занадто довго, інакше масло розтане і тісто не буде розсипчастим.
6Щоб тісто було більш смачним і розсипчастим, замініть цукор в його складі на цукрову пудру.