Бісквітне тісто

Складові

  • Мука 180 г
  • Цукор 150 г
  • Яйця 4 шт.
  • Ваніль

Приготування

1Відокремте білки від жовтків.
Збийте білки на найменшій швидкості міксера, поступово по 1 чайній ложці додаючи цукор і ваніль. Потім, не припиняючи збивати, по 1 ложці додайте попередньо збиті жовтки.

 

2Кілька разів просійте борошно.
Додайте борошно в миску з білками, акуратно перемішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

 

3Готове тісто вилийте в форму з високими бортиками, попередньо застелену пекарської папером.

 

4Надішліть бісквіт випікатися в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

 

 

Поради

1Вершкове масло для приготування тіста має бути охолодженим, але не замороженим.

 

2Для приготування використовуйте холодну, але не крижану воду.

 

3Не шкодуйте масла для приготування тіста – від нього залежить його крихкість.

 

4Масло потрібно не вмішувати в борошно, а перетирати його разом з нею до стану крихти.

 

5Чи не вимішують тісто занадто довго, інакше масло розтане і тісто не буде розсипчастим.

 

6Щоб тісто було більш смачним і розсипчастим, замініть цукор в його складі на цукрову пудру.