Млинцеве тісто
Млинцеве тісто

Складові

  • Мука 2 склянки
  • Яйца 5 шт.
  • Олія 1 ст. л
  • Молоко 2,5 склянки
  • Сіль, цукор за смаком

Приготування

1Вилийте в каструлю яєчні жовтки і, додавши до них сіль і цукор, добре розітріть.

 

2Потім додайте молоко і перемішайте.

 

3Всипте борошно, додайте олію і замісити рідке тісто.

 

4Тісто потрібно збивати добре, але недовго.

 

5Випікати млинці звичайним способом.

 

Поради

1Борошно потрібно обов’язково просіювати в окрему миску безпосередньо перед приготуванням тесту – так воно насититься бульбашками повітря.

 

2Для приготування млинців використовуйте тільки свіжі яйця, а не сухий яєчний порошок.

 

3Спочатку змішуйте рідкі компоненти (вода, молоко, кефір, сироватка, яйця), а тільки потім додайте борошно.

 

4Олія або вершкове масло додаємо в тісто в самому кінці. Його не повинно бути занадто багато.

 

5Чи не збивайте тісто занадто довго, інакше воно вийде надто тягучим.