Буряк чудово поєднується з чорносливом, а в обрамленні сиру набуває ніжного смакового відтінку і святкову ошатність.
Складові:
300 г. буряка
100 г. сиру
2 яйця
1 стакан йогурту або сметани
50 г. чорносливу
50 г. кокосової стружки
сіль за смаком
Приготування:
1). Буряк відваріть до готовності. Остудіть, почистіть і потріть на дрібній тертці. Зваріть круто яйця, остудіть і також потріть на дрібній тертці.
2). Чорнослив замочіть в теплій воді на 30 хвилин і помийте. Великий чорнослив бажано порізати на шматочки.
3). Сир потріть на дрібній тертці. З’єднайте буряк, яйця, сир, йогурт, посоліть за смаком і добре перемішайте.
4). Ложкою наберіть невелику порцію маси, сформуйте у долоні коржик, виклади в центр чорнослив і скачайте кульку.
5). Кожну сирну кульку обваляйте у кокосовій стружці і викладіть на тарілку. Перед подачею на святковий стіл сирні кульки охолодіть.