Домашній плавлений сир з печерицями
Домашній плавлений сир з печерицями

Складові:
500 г. сиру (домашній сир)
2 яйця
2-3 ст. л. сметани (домашня)
сіль за смаком (приблизно 1 ч.л. без гірки)
1 ч. л. соди (без гірки)
петрушка або кріп 5 гілочок (дрібно порізати)
200 г. грибів (шампіньйони)

Приготування:

1). Всі складові змішуємо, та збиваємо все блендером. Ставимо каструлю на водяну баню, помішуючи варимо (близько 15 хвилин), за в цей час маса розплавиться, стане однорідною. Якщо навіть при розплавленні маса не зовсім однорідна, можна ще раз скористатися блендером (поки в сир не додали гриби).

2). Гриби дрібно нарізаємо та обсмажуємо на олії до готовності (злегка посолити, можна додати чорний мелений перець). Коли сирна маса повністю розплавиться, додаємо петрушку та смажені гриби, гарненько перемішуємо – відразу ж виливаємо в форми (можна в скляну баночку).

3). Даємо сиру повністю охолонути, поміщаємо в холодильник. Для пікантності можна додати пару зубчиків часнику (подрібнених) Мої доповнення: якщо немає домашньої жирної сметани, можна замінити її на 70-100 г. хорошого вершкового масла

Такий сир дуже смачний не тільки в бутербродах, його можна додати на гарячі спагеті (оригінально і смачно).

Смачного!