Складові:
Вода – 200 мл.
Молоко – 200 мл.
Борошно – 200 г.
Вершкове масло – 130 г.
Цукор – 20 г.
Сіль – 4 г.
Яйця – 5 шт.

Приготування:
1. Наливаємо в каструльку молоко і воду.
2. Додаємо цукор і сіль. Кладемо масло.
3. Розміщуємо каструльку на вогонь і доводимо суміш до кипіння.
4. Поступово висипаємо борошно.
5. Знімаємо суміш з вогню і, постійно помішуючи, заварюємо тісто.
Повертаємо сотейник на вогонь, зменшуємо його до середнього і готуємо тісто ще 15-20 секунд, не перестаючи помішувати. Готовність тісті визначаємо по тонкій скоринці, яка повинна утворитися на дні каструльки.
6. Перекладаємо тісто в глибоку ємність і починаємо по одному додавати яйця. Яйця додаємо поступово, так як кількість яєць залежить від консистенції тіста.
7. Кількість яєць визначаємо по консистенції тіста: вам може знадобитися 4 або 5 яєць, а може і більше. Кожен раз після додавання яєць тісто добре перемішуємо.
8. Ідеальне тісто має не дуже рідку і не дуже густу консистенцію і вигляд «стрічки, яка стікає».
9. Відстань між профітролями повинна бути приблизно 3-4 см. Пам’ятайте, що вони збільшаться в розмірі в кілька разів. Випікаємо профітролі в розігрітій до 170 ° С духовці 15 хвилин, потім температуру зменшуємо до 160 ° С і випікаємо профітролі ще 15-20 хвилин.

Готові профітролі дістаємо з духовки, охолоджуємо, зрізаємо кришечку і наповнюємо кремом.

Відео