Складові:
- 270 г. сухого молока
- 180 г. цукру
- 120 г. вершкового масла
- 100 мл. води
- 50 г. какао
- лісові, волоські горіхи або родзинки (за бажанням).
Приготування:
1). Змішуємо сухе молоко з зазначеною в рецепті кількістю какао до однорідності.
2). Закип’ятіть воду, додайте цукор, щоб вийшов сироп. Отриманий сироп потрібно тримати на вогні приблизно 6 хвилин з моменту закипання. Ви зрозумієте, що досягли правильної консистенції, коли сироп почне загусати. Тепер саме час додати вершкове масло. Добре перемішуємо, поки масло не розтане.
3). Виливаємо масляний сироп до суміші з молока і какао. Тепер можна додати лісові горіхи, волоські горіхи або родзинки за смаком. Переконайтеся, що ви досить добре подрібнили горіхи. Перемішуємо суміш до однорідного стану.
4). Виливаємо нашу заготовку в форму. Шоколадну суміш потрібно розрівняти. Приберіть домашній шоколад в холодне місце на кілька годин, щоб він гарненько застиг.
Смачного!