Домашній твердий сир
Домашній твердий сир

Складові:

  • Сир зернистий (не менше 9%) – 500 г.
  • Молоко (чим жирніше, тим краще) – 500 г.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Сода – пів чайної ложечки
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування:

1). Візьміть каструльку, вилийте туди молоко. Додайте сир і перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою. Доведіть все до кипіння і потримайте на вогні 10-15 хвилинок. Вогонь зробіть мінімальним, тоді сир не буде приставати до каструльки.

2). Тепер візьміть сито, бажано дуже дрібне і процідіть молочну масу. Якщо дрібного сита немає, тоді покладіть кілька шарів марлі на нього.

3). Почекайте поки стече сироватка. А поки розтопіть вершкове масло в каструлі, вибийте в нього яйце, додайте соду. Коли масло вже «розійшлося» з содою і яйцем, тоді можна додавати варений сир.

4). Знову зробіть невеликий вогонь і постійно помішуйте масу.

5). Якщо Ви помітите, що маса пристає до каструлі, то додайте трохи сироватки. Коли Ваш сирок стане ніжно-жовтого кольору, то можете знімати з плити.

6). Підготуйте форму, можете застелити її марлею і залийте туди масу. Відправляємо її стояти в холодильник на кілька годин, щоб сир застиг.

7). Ось і готовий наш домашній твердий сир! Він підійде на бутерброд. Виходить не дуже солоним, але Ви можете контролювати його солоність самі. Набагато краще магазинного!
Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я