Капкейки
Капкейки “Валентинки”
5 (100%) 2 голосів

Складові:

  • Борошно – 1,25 чашки (чашка – 230 мл)
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 0,5 чашки
  • Вершки (33-35 % жирності) – 100-150 г
  • Цукрова пудра – 2/3 чашки
  • Розпушувач тіста – 1,25 ч. ложки
  • Сіль – щіпка
  • Лимонний сік – 1-2 ч. ложки
  • Буряковий сік – 1-2 ст. ложки
  • Ванілін – 1 ч. ложка.

Приготування:

Просіяти борошно, розпушувач і сіль. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою. Додати по черзі яйця, продовжуючи збивати. У три прийоми вмішати борошно і сметану.

В 1 ст. ложку бурякового соку додати лимонний сік. В 1/4 частину тіста додати буряково-лимонний сік, перемішати. Викласти тісто в прямокутну форму, випікати 10 хвилин при 180 °С.

З пластикової пляшки вирізати смужку і зробити з неї маленьку формочку для вирізання сердечок. Зігнути смужку навпіл, потім вивернути в інший бік і закріпити степлером. Дістати рожеве тісто з духовки, охолодити. З рожевого тіста вирізати сердечка.

У формочки для кексів покласти паперові вкладиші і трохи світлого тіста на дно. Втиснути в тісто по два рожевих сердечка. Випікати приблизно 20 хвилин при 180 °С.

Вершки збити з цукровою пудрою і 1 ч. ложкою бурякового соку. Прикрасити кекси приготованим кремом. 

TandiCook telegram